Gå till innehållet
Meny

Så enkelt byter du elavtal

Det är enkelt att byta till Mälarenergi

Det är enkelt att byta elavtal till Mälarenergi. Det enda du behöver göra är att välja vilket avtal du vill ha. Börja med att fylla i ditt postnummer här nedanför så är du igång. 

När du byter elavtal ser vi till att ditt elnätsföretag informeras. Ditt nya avtal gäller mellan dig och Mälarenergi AB, och du märker att du är kund hos oss när välkomstbrevet och den första fakturan kommer. 

OBS! Kontrollera först att du inte har ett avtal med ett annat elhandelsföretag. Vi kan tyvärr inte ta hand om den typen av uppsägningar.

Välj ett schysst elavtal!

Teckna här och få ett elavtal med 100% vattenkraft och schyssta villkor. 

Vi är först i Sverige med certifieringen "Schysst elhandel",
din garanti för ett tydligt, transparent och tryggt elavtal.

Jag har en

...

Välj en schysst elhandlare

Som kund hos Mälarenergi  kan du känna dig trygg. Vi är först ut att få  branschföreningen Energiföretagen Sveriges certifiering ”Schysst elhandel”.

Osäker? Kundcenter svarar på dina frågor

Fortfarande osäker på vilket elavtal som passar dig bäst? Ring kundcenter på telefon 021-39 50 50 så kan de besvara alla dina frågor och hjälpa dig. Det går även bra att chatta med kundcenter.

Vanliga frågor och svar om elhandel och byta elavtal

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får. Skulle du inte hitta det du söker så kontakta oss gärna via chatt, mail eller telefon på 021-39 50 50.

 • Hur tecknar jag ett elavtal?

  Du kan teckna elavtal här (länk), alternativt ringa vårt Kundcenter på 021-39 50 50. De uppgifter vi behöver från dig är:

  • namn
  • adress
  • personnummer
  • anläggnings ID (står på din elfaktura och består av 18 siffror)
  • områdes ID (består av tre bokstäver)
 • Byta elavtal eller elhandelsföretag?

  Mälarenergi ombesörjer allt praktiskt med leverantörsbytet utifrån de uppgifter du lämnar när du fyller i din ansökan och godkänner avtalet. Därför är det viktigt att du fyller i korrekta uppgifter. Vi ser till att ditt elnätsföretag informeras. Ditt nya avtal gäller mellan dig och Mälarenergi AB, och du märker att du är kund hos oss när välkomstbrevet och den första fakturan kommer.

  OBS! Kontrollera först att du inte har ett avtal med ett annat elhandelsföretag. Vi kan tyvärr inte ta hand om den typen av uppsägningar.

 • Kan man byta elnätsföretag?

  Nej. Bara ett företag kan ansvara för de lokala elnäten och de har så kallad koncessionsrätt. Så länge du bor kvar, kommer ditt lokala elnätsföretag att ansvara för att elen du köper distribueras hem till dig oavsett vilket elhandelsföretag du väljer.


 • Vad händer om jag flyttar?

  Flyttanmälan måste göras i god tid till ditt elnätsföretag och till Mälarenergi (kan göras här på webben). I och med detta görs en slutmätarställning och du får en slutfaktura från Mälarenergi och ditt elnätsföretag.


 • Vad gör jag om ingenting händer efter att jag tecknat elavtal?

  Du får automatiskt en bekräftelse via e-post (om du tecknat via webben) eller per brev. Om du av någon anledning inte får denna bekräftelse kontakta vårt Kundcenter på 021-39 50 50.

 • Hur fungerar Elpoolen?

  Elpoolen är ett tryggt val tack vare att du binder ditt elpris under en längre tid vid flera tillfällen. Bra elpriser handlar nämligen framför allt om timing. Våra experter bevakar elbörsen dagligen, för att sedan successivt bygga upp Elpoolens pris.
  Mer om Mälarenergis Elpool.

 • Jag har bytt elhandelsföretag men får faktura från er, varför?

  Om Mälarenergi är din nätägare så innebär detta att vi fakturerar dig för elnätet, det vill säga de kostnader som rör elöverföringen för ditt abonnemang. Elen som du använder fakturerar ditt nya elhandelsföretag. Du får alltså två fakturor, men betalar inte dubbel kostnad.


 • Vad händer om jag inte förnyat mitt avtal när det löper ut?

  Då övergår det till Fast avtal 3 månader, med tre månaders uppsägningstid. Priset kan jämföras med en trögrörlig ränta och följer förändringarna på elmarknaden.

 • Vad har jag för uppsägningstid?

  På baksidan av din faktura (under “Elhandel”) kan du läsa om vilket slags avtal du har samt längden och slutdatumet för avtalet. På ett rörligt avtal är uppsägningstiden en kalendermånad. Fasta avtal ska sägas upp minst en kalendermånad innan de går ut.

 • Vad är vinterprissäkring?

  Vinterprissäkring innebär att du låser ditt elpris från tidigast första november till och med sista mars, och slipper oroa dig för elprisets utveckling under vintermånaderna.
  Vinterprissäkring är med andra ord ett tryggt komplement till rörligt elprisavtal. Efter den sista mars övergår avtalet till att vara rörligt igen.

  Om du inte har elavtal hos oss idag kan du självklart börja med att teckna vinterprissäkring med start i januari. I april övergår avtalet sedan till att vara rörligt. Tryggt, enkelt och bekvämt.

  Ring oss på telefon 021-39 50 50 så ordnar vi Vinterprissäkring.


 • Vi erbjuder också

  Kompletta solcellspaket

  Med ett komplett solcellspaket med montage och installation är du snabbt igång med att producera din egen solel. Vi hjälper dig med allt du behöver för att komma igång.

  Räkna ut vad det skulle kosta för dig

  Laddare till elbilen

  Med en hemmaladdare kan du ladda bilen både säkrare och snabbare än via ett vanligt eluttag. Våra laddare från svenska ChargeAmps kopplas upp via WiFi och kommunicerar aktivt med bilen via Mode3.

  Köp hemmaladdare

  Bredband via fiber

  Stadsnätet i Mälardalen är ett fritt och öppet nät där du fritt väljer internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster efter eget intresse och behov.

  Fiber
  Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB Publicerad: