Gå till innehållet
Meny

Ska du flytta? Flytta ditt elavtal också.

.

 

.

En villa i solnedgång

Så gör du för att flytta elavtalet till din nya adress

Om du ska flytta och redan har ett elavtal kan du i regel välja att flytta med dig avtalet till din nya bostad. Det du behöver göra är att höra av dig till din elleverantör och berätta vilket datum som du vill ha el på den nya adressen och den nya bostadens anläggnings ID, områdes ID, adress. 

Flytta elavtal eller skaffa ett nytt

Om du inte flyttar, utan istället skaffar ytterligare en bostad behöver du istället skaffa ett nytt elavtal. Det enklaste sättet att skaffa ett nytt elavtal är oftast att teckna ett elavtal på en aktörs hemsida. 

Vill du teckna ett elavtal hos oss? Teckna ett elavtal enkelt och snabbt här.  


Glöm inte säga upp ditt tidigare elavtal 

För att du inte riskera att behöva betala för el som du inte använder behöver du säga upp ditt elnätsavtal för din gamla bostad.

Att tänka på vid flytt:

  1. Anmäl din flytt till elnätsleverantören. Det vill säga, skaffa ett nytt elnätsavtal för din nya bostad och säg upp ditt tidigare elnätsavtal.
  2. Flytta med ditt elavtal alternativt säg upp ditt tidigare avtal och skaffa ett nytt.

 

Om du inte flyttar ditt elavtal kommer du få ett anvisat elavtal

Om du flyttar och inte flyttar  med ditt elavtal och du inte har skaffat ett nytt avtal kommer ditt elnätsföretag skaffa ett till dig.

Du får då ett avtal hos ett elhandelsföretag som de samarbetar med. Denna typ av tilldelade elavtal brukar kallas Anvisat elavtal och vi rekommenderar alltid att du ska välja ett annat elavtal än ett Anvisat eftersom dessa elavtal generellt är dyrare än andra elavtal.

 

Elnätsavtal behövs också

För att få el till din nya bostad behöver du även se till att du ansvarar för elnätsavtalet i din nya bostad. 

Om du inte har tecknat ett elnätsavtal innan du flyttar kanske det inte finns någon el i bostaden när du ska flytta in. 

Du kan inte välja vilket elnätsföretag du vill vara kund hos oss. Det finns nämligen bara en enda leverantör i ett specifikt område.

Är du osäker på vilken elnätsleverantör du har? På nätområden.se kan du enkelt hitta vilket företag som äger elnätet där du bor.