Gå till innehållet
Meny

Välj 100 procent klimatsmart vattenkraft

Vi har 100% vattenkraft i alla våra elavtal. Det mesta av den elen kommer från våra 42 vattenkraftstationer runtomkring i bergslagen, där den äldsta har varit igång sen 1861.

Välkommen att teckna elavtal med Mälarenergi

Med Mälarenergi som elleverantör kan du vara trygg. Vi är ett helt kommunalägt bolag som funnits i Västerås sedan starten 1861. Vi äger och driver 42 vattenkraftstationer i Bergslagen samt producerar solel i en av Sveriges största solcellsparker.

Mälarenergi står för hållbar utveckling, både av samhället och miljön. Vi stöttar varje år lokal idrott och kultur och vi arbetar målmedvetet för minimerad miljöpåverkan. Vi satsar på förnybara energikällor och har 100 procent vattenkraft i alla elavtal. Teckna elavtal med oss så bidrar du också till en hållbar framtid.

Teckna ett klimatsmart elavtal!

Vi har 100% vattenkraft i alla våra elavtal.

Jag har en

...

Vilka elavtal kan jag välja mellan? 

Fast elavtal ger dig trygghet och kontroll. Du har samma elpris under hela avtalstiden och du har koll på exakt vilket elpris du betalar per kilowattimma, oavsett årstid. Våra fasta avtalslängder löper från sex månader upp till fem år. Bäst av allt är att ditt elpris inte påverkas av elmarknadens prissvängningar. Du är med andra ord garderad mot prisändringar under hela avtalstiden. När det är dags att förnya ditt elhandelsavtal skickar vi ut information om det till dig senast 60 dagar innan bindningstidens slut.

Rörligt avtal är ett långsiktigt bra alternativ som över tid oftast ger det lägsta elpriset. Du betalar Mälarenergis inköpspris (spotpris, elcertifikatsavgift, relaterade kostnader i samband med inköp av el, i förekommande fall även kostnad för ursprungsmärkning) plus ett påslag samt en fast månadsavgift. Du har ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till annan produkt när som helst.

Mix 50/50 Du binder halva din elanvändning till ett fast elpris och den andra halvan har ett rörligt elpris. Mix 50/50 är helt enkelt en kombination av rörligt och fast elpris.

Vad får jag som kund?

Som kund får du tillgång till Mina sidor, där du kan följa din förbrukning, se dina fakturor och mycket annat. Du loggar in på Mina sidor med mobilt bank-ID eller kundnummer.
Vi har ett Kundcenter i Västerås dit du alltid kan ringa om du undrar över något. Telefonnumret är 021-39 50 50.

Hur tecknar jag ett elavtal?

Det enklaste är att göra det direkt här på hemsidan, men det går självklart även att ringa Kundcenter. Fyll i ditt postnummer för att komma igång. Du leds sedan steg för steg igenom processen: 1. välj ett elavtal; 2. ange dina personuppgifter och anläggnings-id; 3. lägg till eventuella tilläggstjänster; 4. klart. Du får nu en bekräftelse på att du tecknat elavtal med oss.

Mälarenergi elhandel ingår i ett pilotprojekt kring certifieringen "Schysst elhandel" av Energiföretagen Sverige.
Det innebär att du som kund kan känna dig trygg när du tecknar avtal med oss.

Schysst elhandel logo

 

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB Publicerad: