Gå till innehållet

Energikartläggning (EKL)

Är ni 250 anställda eller fler i er verksamhet? I så fall omfattas ni av lagen om energikartläggning (EKL) i stora företag. Lagen är en del i att uppfylla EU:s energieffektiviseringsdirektiv.

En energikartläggning från Mälarenergi ger dig kunskap om vad som effektiviserar driften av dina tekniska system, minskar din energiförbrukning och dina kostnader.

Vid en energikartläggning går vi grundligt igenom dina tekniska system och din byggnads  klimatskal för att hitta lönsamma energieffektiviseringsåtgärder som passar för just dig och din verksamhet.

Vi har lång erfarenhet av energikartläggning, i olika typer av byggnader och tekniska system. Resultatet av kartläggningen presenteras i en muntlig presentation och en rapport. Vi kan även hjälpa dig att genomföra de föreslagna åtgärderna.

Våra certifierade energikartläggare genomför alltid energikartläggningar enligt lagen om energikartläggning i stora företag (2014:266).

Vi hjälper er med energikartläggning (EKL)

Mälarenergi har under många år erbjudit energikartläggning (EKL) och energitjänstavtal. Vi har i genomsnitt sänkt energianvändningen hos våra kunder med 25-30 % och hos vissa kunder har det handlat om så mycket som 50-60 %. Sedan februari 2016 har vi certifierade energikartläggare enligt Energimyndighetens krav.

Det här får ni:

  • Genomgång och statusbedömning av byggnadens tekniska system
  • Översikt av energianvändning och ekonomi
  • Förslag på energieffektiviseringsåtgärder
  • Muntlig presentation och rapport

Kontakta oss för offert