Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi bjuder under Almedalsveckan tillsammans med ABB, GE, Telia och Västerås stad in till frukostseminariet:

Om Mälarenergi

Stadens kontrollrum – en möjliggörare för den livskraftiga staden

den 4/7 kl 08:15-09:00 i Teatersalongen på Teaterbåten i Visby hamn.

Samhället blir känsligare mot störningar. Mälarenergi vill bygga ett motståndskraftigt och hållbart samhälle som kan förutse, hantera och återhämta sig från störningar och kriser. Men vad behövs då? Ta del av Mälarenergis och några av deras samarbetspartners syn på hur de bygger den hållbara staden.

Vi bjuder på frukostfralla samt kaffe/te.

Deltagare i seminariet:

  • Magnus Hemmingsson, VD Mälarenergi
  • Johan Söderström, VD för ABB Sverige
  • Lotta Ljungqvist CEO GE Nordic
  • Magnus Leonhardt, Strategichef Telia Sverige
  • Anders Teljebäck (S), Kommunalråd Västerås stad
  • Henrik Wickström, Projektledare Mälarenergi

Mer info om seminariet:

Mälarenergi har utifrån sin position som infraserviceföretag tagit ett initiativ för att realisera ett ”stadens kontrollrum”.

Basen ligger i den uppkopplade staden där automation och sensorer är en förutsättning. Där man kan se statusen på staden och sammanlänka och informera olika samhällsfunktioner, företag och medborgare vid t ex störningar och kriser. Det finns många utmaningar att få detta på plats utifrån t ex system, säkerhet, affärsmodeller och ansvarsgränser.

Som ansvarig för leveranser av el, fjärrvärme, kyla, vatten, kommunikations- och tillhörande tjänster samt kontrollrum för dessa har Mälarenergi goda förutsättningar. Men vad behövs mer - ta del av Mälarenergis koncept och några av våra samarbetspartners syn på hur vi bygger den hållbara staden.

Om Mälarenergi