Gå till innehållet

Vill du sommarjobba hos oss?

Vi söker dig som vill göra skillnad! Du som sommarjobbare får möjligheten att testa på ett yrke, en möjlighet att skapa kontakter för framtiden men framförallt så gör din insats under sommaren skillnad. 

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker sommarjobbare som med ny energi vill vara med på vår resa framåt för att bygga framtidens samhälle. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Vill du i framtiden arbeta inom energi- eller VA-branschen och vill skapa dig en förståelse för hur det fungerar i verkligheten? Då kanske det är intressant att söka sommarjobb inom kundcenter och/ eller administration på Mälarenergi i Västerås.

I år söker vi sommarjobbare till:

Mälarenergi/Kundcenter;  Som kundcentermedarbetare kommer du tillsammans med dina kollegor kommer du att svara i telefon och hantera våra inkommande ärenden inom alla våra affärsområden och dotterbolag.

Mälarenergi Vatten/ Utveckling; Som administratör kommer du att hjälpa oss med digitalisering och scanna in dokument för att sedan lägga in i vårt dokumenthanteringssystem. Här behöver du vara minst 16 år.

Mälarenergi Elnät/ Sälj och Marknad; Som kundrådgivare kommer du att hjälpa dina kollegor med administration och hantera kundärenden via mail och telefon.

Mälarenergi/ Värme/ Automationsgruppen; Som dokumentationstekniker kommer du få hantera teknisk anläggningsdokumentation i vårt digitala arkiv samt pappersarkiv med tillhörande arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

Läser en utbildning med inriktning mot energi eller hållbarhet alternativt VA och miljöteknik. För  För våra kundnära tjänster är det meritande om du har tidigare erfarenhet av kundservice men inget krav, likaså oär det meriterande om du arbetat med administration tidigare. Tjänsterna på kundcenter samt kundrådgivare kräver att du är 18 år, för administratörstjänsten är det krav på att du är minst 16 år. Svenska i tal och skrift är också ett krav. Engelska är ett krav för vår tjänster som innebär kundkontakt. För vissa tjänster krävs även B-körkort.

Det här är vi, dina kollegor

Mälarenergi/Kundcenter; Består av 25-30 kollegor som tillsammans arbetar för att ge bästa möjliga service till Mälarenergis företags- och privatkunder. Vi besvarar bland annat frågor om fakturor, betalningar och tar emot flyttanmälningar. Vidare erbjuder vi Mälarenergis produkter och tjänster till våra kunder. I uppdraget ingår även administrationsarbete i Mälarenergis processer. Den främsta kontakten med kunderna sker via telefon och mejl men vi arbetar även med chatt, sociala medier och tar emot kundbesök.

Mälarenergi Vatten/ Utveckling; Vi är 35 medarbetare på två enheter och en grupp. Vi utgår från Navet och tillsammans ansvarar vi för VA-nätets förnyelse och utbyggnad samt nyanslutningar. Vi utför även projektering, projektledning och byggledning i en region som vill växa både hållbart och medvetet.

Mälarenergi Elnät/ Sälj och Marknad; Vi är 18 kollegor som arbetar tillsammans och stöttar varandra för att skapa den bästa kundupplevelsen och lösa komplexa ärenden på bästa sätt. Du kommer att vara en viktig del i vår fortsatta utveckling som grupp, vi är väldigt måna om varandra samtidigt som vi utmanar varandra för att ständigt bli bättre.

AO Värme/Produktion/Automation;  Automationsavdelningen består av 3 grupperingar; OT, OT/IT och Anläggningsdokumentation och är 8 medarbetare. Gruppen ansvarar för diverse process system, verksamhetssystem och anläggningsdokumentation/information.

Läs mer om våra tidigare sommarjobb här.

Vi erbjuder dig

  • En möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet inom energi och VA-branschen.
  • En dynamisk arbetsmiljö med möjlighet att lära och utvecklas.
  • En chans att arbeta i ett team med erfarna yrkespersoner inom branschen

Övrigt

Vi prioriterar de som  utbildar sig inom teknik- och energiområdet samt de som har relevanta utbildningar som kan vara av intresse för oss i framtida rekryteringar.

Det är viktigt att du bifogar ett CV samt personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av att sommarjobba på Mälarenergi, samt vad du tänkt framåt i fortsatta studier alternativt yrkesval.

Kopplat till din ansökan kommer du få svara på ett frågeformulär. Detta är till för att underlätta urvalsprocessen då vissa typer av sommarjobb kräver att du uppnått en viss ålder. Majoriteten av våra sommarjobb har en åldersgräns på 18 år.

Då vi har flera tjänster för sommarjobb ute så kan det vara så att flera rekryterande chefer kontaktar dig.

Ansvarig chef gör den slutgiltiga bedömningen utav de kandidater som de får till sin aktuella tjänst.

Besked till dem som sökt sommarjobb kommer att lämnas löpande från mars till april. Sommarjobb där personen kommer att ta del av säkerhetsklassade uppgifter skall en säkerhetsbedömning göras, vilket innefattar en bakgundskontroll samt en säkerhetsintervju. 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Sommarjobb
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-02-29

Kontakt

Rekryteringsteamet Mälarenergi
rekrytering@malarenergi.se

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!