Gå till innehållet

Vill du sommarjobba inom drift och underhåll?

Vi söker dig som vill göra skillnad! Du som sommarjobbare får möjligheten att testa på ett yrke, en möjlighet att skapa kontakter för framtiden men framförallt så gör din insats under sommaren skillnad. 

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker sommarjobbare som med ny energi vill vara med på vår resa framåt för att bygga framtidens samhälle. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Vill du i framtiden arbeta inom drift och underhåll eller är bara nyfiken på att se hur arbetet inom energibranschen ser ut i verkligheten? Då kanske det är intressant att söka sommarjobb inom drift och underhåll på Mälarenergi i Västerås.

I år söker vi sommarjobbare till:

Kraftvärmeverket; Här hjälper du dina kollegor med att driftsätta, starta och stoppa anläggningarna samt utför avställningar och underhåll med tillsyn, övervakning samt enklare underhålls- och reparationsarbeten. Skiftgång.

Bränsleberedningen; Här hjälper du dina kollegor med drift, optimering och övervakning av bränsleberedningen Block 6. Det handlar framförallt om övervakning av anläggningen fysiskt och via de olika styrsystemen. Skiftgång.

Produktionssupport/Kemi; Som processkemitekniker kommer du att arbeta med provtagning och dokumentering av resultat.

Mälarenergi Elnät/Service Västerås; Här hjälper du dina kollegor genom att självständigt gräsröja vid våra nätstationer för att underlätta framkomligheten. Tjänsten kräver B-körkort. Dagtid.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utföra tekniska arbetsuppgifter relaterade till drift och underhåll
  • Delta i skiftarbete och vara beredd att hantera eventuella nödsituationer
  • Utföra felsökning, avhjälpa fel och felrapportera
  • Följa säkerhetsföreskrifter och bidra till en säker miljö

Vi söker dig som

Läser en drifttteknikerutbildning alternativt läser en högskoleutbildning med inriktning mot energi alternativt kemi. Läser du en gymnasieutbildning med inriktning mot bygg, mekanik eller liknande är det också intressant till tjänsterna på till exempel Bränsleberedningen eller Service Västerås. Samtliga tjänster kräver att du är 18 år. Svenska i tal och skrift är också ett krav. För vissa tjänster krävs även B-körkort.

Det här är vi, dina kollegor

Driftenheten på Kraftvärmeverket består av 6 skiftlag med 11 medarbetare i varje skift som tillsammans arbetar med att säkerställa hög tillgänglighet på Värmes anläggningar i Västerås samt att säkerställa att drift och underhåll sker på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Arbetet är fördelat på 3 skift.

Bränsleberedningen består av 12 medarbetare som tillsammans arbetar med bereda och sortera material innan det förbränns i vår förbränningspanna. Skiftgång.

AO Värme/Produktion/Produktionssupport/Kemi Kemigruppen består av 4 Processkemiingenjörer som jobbar med analyser och provtagning av vatten, aska och bränsle samt drift av instrument och utrustning inom vattenrening, vattenproduktion och rökgas.

Elnät Service Västerås består av 20st medarbetare som tillsammans ansvarar för underhåll, besiktning och nybyggnation av elnätet.

Läs mer om våra tidigare sommarjobb här.

Vi erbjuder dig

  • En möjlighet att få värdefull arbetslivserfarenhet inom energisektorn.
  • En dynamisk arbetsmiljö med möjlighet att lära och utvecklas.
  • En chans att arbeta i ett team med erfarna yrkespersoner inom kraftvärmeproduktion

Övrigt

Vi prioriterar de som  utbildar sig inom teknik- och energiområdet samt de som har relevanta utbildningar som kan vara av intresse för oss i framtida rekryteringar.

Det är viktigt att du bifogar ett CV samt personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av att sommarjobba på Mälarenergi, samt vad du tänkt framåt i fortsatta studier alternativt yrkesval.

Kopplat till din ansökan kommer du få svara på ett frågeformulär. Detta är till för att underlätta urvalsprocessen då vissa typer av sommarjobb kräver att du uppnått en viss ålder. Majoriteten av våra sommarjobb har en åldersgräns på 18 år.

Då vi har flera tjänster för sommarjobb ute så kan det vara så att flera rekryterande chefer kontaktar dig.

Ansvarig chef gör den slutgiltiga bedömningen utav de kandidater som de får till sin aktuella tjänst.

Besked till dem som sökt sommarjobb kommer att lämnas löpande från mars till april. Sommarjobb där personen kommer att ta del av säkerhetsklassade uppgifter skall en säkerhetsbedömning göras, vilket innefattar en bakgundskontroll samt en säkerhetsintervju. 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Sommarjobb
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-02-29

Kontakt

Rekryteringsteamet Mälarenergi
rekrytering@malarenergi.se

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!