Gå till innehållet
Meny

Affärsstrateg sökes till Mälarenergi

Om arbetsplatsen

Inom energisektorn sker stora förändringar. Hållbarhet, teknologi och affärsmodeller förändras – globalt, nationellt och regionalt. Mälarenergi är en viktig del i denna omvandling och arbetar aktivt med att möta dessa utmaningar, tillsammans med kunder, övrigt näringsliv i staden.
För Mälarenergi blir då vår förmåga till att agera i denna ständigt föränderliga värld viktig; hur tar vi med oss det som vi betraktar som vår hemmaarena till nya arenor där spelet ser annorlunda ut? Vad ska med, vad behöver kompletteras och vad ska inte med?

Vi skapar nu tvärfunktionella arbetssätt med team för affärsutveckling där vi behöver ett tillskott av personer med vana att utveckla affärer som bidrar till att skapa affärsutveckling som är datadriven, kundnära och där vi arbetar i samarbete med andra aktörer i det nuvarande och framtida energisystemet. Där vi både utvecklar och vidareutvecklar attraktiva affärer för båda morgondagens och framtidens energiarena.
 

Dina arbetsuppgifter

Som affärsstrateg tillhör du koncernfunktionen Strategi & Utveckling och arbetar, tillsammans med andra affärsstrateger och affärsutvecklare, med att utveckla och vidareutveckla vår affär, produkter, tjänster och erbjudanden. Som affärsstrateg arbetar du, i nära samarbete med andra, med analys av existerande och framtida förutsättningar för marknad & kunder, analys av konkurrenslandskap, ny teknik, nya lösningar och affärsmodeller. Analyserna genererar underlag för olika beslut om vägval, vägval som sedan ska testas och verifieras i verkligheten – i vilken du deltar aktivt i.


Arbetet är varierande till sin karaktär – strategiskt, taktiskt och operativt – det innebär dialog, kommunikation och aktiviteter i alla tänkbara ledder. Iterativa arbetssätt i team (design thinking/co-creation) som kräver både egen drivkraft och vilja att arbeta med andra för att tillsammans blir vi mycket bättre.

Din profil

 Vi tänker oss att du
- har en relevant högskoleutbildning inom teknik och/eller ekonomi samt flera års erfarenhet från arbete med utvecklingsfrågor utifrån ett marknads- och kundperspektiv inom energi, fastighet, bygg, transport/logistik och/eller IT-branschen.
- Arbetat flera år med strategiska frågeställningar och komplex förändringsledning och är van att driva implementering av detsamma
- har arbetat med affärs-, produkt och tjänsteutveckling med goda resultat och erfarenheter som du har dragit lärdom av
- Har ingenjörs och/eller teknoekonomisk bakgrund samt har god kännedom om energibranschen, energiomställningen eller från liknande omställningsmarknader.
- har kund och affär i fokus för att skapa hållbara lösningar för verkliga problem
- bidrar till och uppskattar en kombination av kreativitet och struktur och gillar att tillsammans med andra löpande utvärdera arbetssätt och förbättra dessa för att ständigt finna nya vägar
- Uttrycker dig väl på svenska och engelska både i tal och i skrift och besitter förmågan till förändring och att hitta nya vägar.
- Har ett starkt informellt ledarskap och kan vara länken mellan ledningen och verksamheten genom att kunna framföra budskap både på övergripande strategisk nivå men även på teknisk och mer detaljerad nivå.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Vi kommer i den här rekryteringsprocessen att komplettera våra kompetensbaserade intervjuer med ett fiktivt affärscase.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-05-23

Kontakt

Katarina Åkerman
Funktionschef Strategi och utveckling
021-39 62 17


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.