Gå till innehållet

Är du vår nya Affärsutvecklare?

Drivs du av innovation, affärsstrategi och att bidra till utvecklingen av samhället? I rollen som affärsutvecklare inom fjärrvärme kommer du att vara med och utveckla framtiden inom Mälarenegis erbjudande kopplat till fjärrvärme.

För att klara och möta framtida utmaningar behöver vi stärka oss inom våra produkter och tjänster, främst mot våra stora kunder såsom fastighetsägare, industrier, bostadsrättsföreningar m.m. Det är där du kommer in. Vi söker en produktansvarig som med ny energi vill vara med på vår resa framåt för att bygga framtidens samhälle. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Är du nyfiken på hur vi gör det kan du läsa om det i vår blogg ”Tillsammans mot framtidens samhälle”.

Din roll

Som affärsutvecklare med rollen produktägare inom fjärrvärme och segmentet stora kunder kommer du att ansvara för den övergripande tekniska och affärsmässiga utvecklingen samt förvaltningen av produkter inom segmentet genom hela dess livscykel, det vill säga från idéstadie till avveckling. Den tekniska utvecklingen och förvaltningen är i gränssnittet mot kund och således inte produktion, ledningsnät, etc. Du blir den som formar värdeebjudandet efter marknadens behov och sätter en plan för lönsam tillväxt för hela din produktportfölj och har resultatansvar för produkten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kontinuerlig inventering av kunders och kundsegments behov inkl. bevakning av marknadstrender samt hur existerande produkter möter detta genom att bland annat hålla den så kallade Business Model Canvas uppdaterad genom produktens livscykel
  • Ansvara för produktspecifikationer, inkl produktens behov av digitala tjänster, tillsammans med ”it-utvecklingsenheten”
  • Ta fram produktstrategi och samverka med övriga produktägare
  • Utföra försäljnings- och lönsamhetsanalyser av den existerande produktlinjen tillsammans med ekonomifunktionen
  • Agera stöd till affärsutvecklare inom produktområdet kopplat till specifika kundförfrågningar exempelvis inom miljöcertifiering

Vi söker dig

Som har en universitets- alternativt högskoleutbildning inom industriell ekonomi eller likvärdigt. Det är även meriterande om du har erfarenhet som produktansvarig, produktägare eller dylikt. Vi tror att du besitter en förståelse för marknadsanalys, produktkalkyler samt lönsamhetsberäkningar. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du kommer från liknande roll i energisektorn och har ett gediget intresse för värmemarknaden, hållbarhet och digitalisering.

För att trivas i rollen så ser vi att du är lösningsorienterad och du har förmågan att se mönster, dra slutsatser och prognostisera trender. Din erfarenhet ger dig en ekonomisk affärs- och riskbedömningsförmåga och en skarp analys- och problemlösningsförmåga. Vidare är du självgående och du förenar självständigt arbete med en god förmåga att samarbeta och kommunicera med kollegor i teamet och kunder. Som person är du initiativtagande och du säkerställer att vi arbetar med rätt saker och drar dig inte för att fatta beslut kring att forsätta arbeta med eller avveckla produkter. Din personlighet och passion för det du åtar dig kommer att värderas högt i denna rekrytering.

Det här är vi, dina kollegor

Energimarknad Marknad Värme & Kyla hanterar alla kundnära produkter och tjänster inom fjärrvärme och fjärrkyla såsom bl.a. avtal, nyanslutning, energi- & fakturarådgivning, mätar- & mätvärdeshantering och debitering av kunder. I vårt uppdrag ingår även affärs- och produktutveckling inom våra produktområden. 

Enheten består i dagsläget av 12 personer och vi arbetar med samtliga kundsegment inom vårt nätområde.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon. 

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och ett blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-04-23

Kontakt

Fredrik Edlund
Enhetschef Värme Energimarknad Marknad Värme & Kyla
021-39 51 70

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!