Gå till innehållet

Är du vår nya Beredskapssamordnare?

Har du erfarenhet av arbete inom civil beredskap och ett engagemang för hållbar samhällsutveckling? Inom Mälarenergi Vatten bedriver vi samhällsviktig verksamhet som måste säkerställas i alla lägen. Den snabba och osäkra utvecklingen i vår omvärld ställer krav på omställning. Vi erbjuder ett arbete som ger dig möjlighet att bidra till att utveckla Mälarenergi Vattens förmåga inom krisberedskap och totalförsvar. 

Din roll

Som beredskapssamordnare kommer du att spela en central roll i att planera och förbereda oss för potentiella kriser samt säkerställa kontinuitet i vår verksamhet. Du är Mälarenergi Vattens primära krisledare och ansvarar för samordningen av bolagets krisledningsarbete jämtemot Mälarenergikoncernen, våra ägarkommuner samt andra aktörer inom området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utföra risk- och sårbarhetsanalyser för att identifiera hot, risker och sårbarheter inom vår vattenverksamhet.
 • Tillsammans med de tre ägarkommunerna utveckla och uppdatera övergripande nödvattenförsörjningsplaner för att säkerställa tillgång till dricksvatten vid eventuella kriser eller nödsituationer.
 • Ansvara för att utveckla och uppdatera övergripande nödvattenförsörjningsplaner för att säkerställa tillgång till vatten vid eventuella kriser eller nödsituationer.
 • Ansvara för kontinuitetsplanering för att säkerställa att vår verksamhet kan fortgå under olika typer av störningar och kriser.
 • Utveckla och genomföra planering för läge av höjd beredskap och krig kopplat till verksamheten.
 • Samarbeta med olika avdelningar och intressenter för att säkerställa att beredskapsfrågor tas upp och hanteras.
 • Planera, samordna och genomföra övningar och utbildningar med fokus på kris.
 • Säkerställa att ny- eller förändrad lagstiftning och andra regler inom ansvarsområdet implementeras i verksamheten.

Vi söker dig

För denna tjänst ska du ha en relevant akademisk utbildning eller att du har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av olika typer av arbete inom civil beredskap så som:

 • Risk- och sårbarhetsanalyser
 • Utveckla och implementera krishanterings- och kontinuitetsplaner.
 • Lagstiftning och myndighetskrav inom beredskapsområdet
 • Planera och genomföra övningar och utbildningar inom beredskap
 • Erfarenhet av att leda projekt och processer
 • Krisberedskap och Civilt försvar

Det är även meriterande om du har erfarenhet från VA-branschen. Om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt och processer, samt av att samordna aktiviteter från planering till genomförande så ser vi det som en stor fördel. För denna tjänst ska du inneha B-körkort.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta självständigt och ha förmågan att anpassa dig när förutsättningar ändras. Som person tycker du om att samarbeta med flera intressenter på olika organisatoriska nivåer och du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska. För att lyckas i din roll som beredskapssamordnare förväntas du hålla dig uppdaterad i relevant lagstiftning, vägledningar och praxis. Genom en aktiv omvärldsbevakning och en god analytisk förmåga arbetar du fortlöpande med att identifiera vad som händer inom beredskapsområdet i stort och hur detta berör Mälarenergi Vattens verksamhet i synnerhet så att du i nästa steg kan ta fram planer för verksamheten och föreslå prioriteringar utifrån identifierade behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här är vi, dina kollegor

Mälarenergi Vatten AB är ett dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion, distribution av dricksvatten och avloppsvattenrening i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, underhåll och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.

Kund och kvalitet består av 25 medarbetare som tillsammans ansvarar för VA-bolagets hållbarhetsarbete, kund-, GIS- och säkerhetsfrågor. Vi söker nu en Beredskapssamordnare som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass, vilket bland annat innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär din placering i säkerhetsklass krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Sista ansökningsdag 2023-10-08

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-10-08

Kontakt

Niklas Söderholm
Avdelningschef- Kund och kvalitet
021-39 53 29

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!