Gå till innehållet

Är du vår nya Controller?

Vill du ha ett omväxlande uppdrag i en högaktuell och spännande bransch där vi gör skillnad och påverkar framtiden i en mer hållbar riktning?

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en Controller som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll  

Som Controller kommer du att ha en nyckelroll inom bolagets ekonomistyrningsprocess inklusive löpande uppföljning, budget, prognos, månads- och årsbokslut.  Du kommer att samverka med avdelnings-, och enhetschefer i den löpande ekonomiska uppföljningen av verksamheten. I din roll kommer du att lära dig vår verksamhet i stort, inte bara ekonomin utan även kunna sätta dig in i investeringsprojekt, göra uppföljningar på externa kundorder och skapa effektiva rutiner och arbetssätt för att få bättre framdrift i bolagets affärer. Tjänsten innefattar även att samverka med koncernens ekonomiavdelning.

Tjänsten kommer innebära arbete främst i Västerås, men även i Köping då vårt huvudkontor ligger i Köping.

Vi söker dig

Som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av controllerarbete samt en god redovisningsbakgrund. Vi ser även att du har mycket goda och breda datakunskaper. Svenska i tal och skrift är ett krav.

För att trivas i rollen så ser vi att du kan jobba självständigt och driva på dina frågor men du trivs även i samverkan med andra. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, analytiskt tänkande och du arbetar strukturerat med hög noggrannhet. För att lyckas i rollen så ser vi att du har en god förmåga att arbeta strategiskt och systematiskt.  

Det här är vi, dina kollegor

Verksamhetsstöd Elnät består av 10 medarbetare som har olika ansvarsområden och utgår från olika lokaliseringar. Vi är en liten grupp med stor gemenskap och det som förenar gruppen är viljan att tillsammans stötta övriga verksamheter inom Elnät. I gruppen finns idag två ekonomiassistenter. Det finns även en CFOi ledningsgruppen. Vi söker nu en Controller som med ny energi vill skapa en värld av möjligheter.

Som chef vill jag självklart att du ska trivas på jobbet och uppmuntrar viljan att utvecklas i ditt arbete.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-03-04

Kontakt

Gunilla Juhlin
Avdelningschef - Elnät Verksamhetsstöd
021-395433

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!