Gå till innehållet

Är du vår nya Dataanalytiker?

Vill du vara med och omvandla vår verksamhet från ett propellerplan till ett stridsflygplan?

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en Dataanalytiker som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Som Dataanalytiker bidrar du genom att spela en central roll i vårt strategiska arbete och att vara med och säkerställa att vi tar oss framåt i vår resa mot nettonoll och att bygga kritisk infrastruktur för elektrifieringen. Områden som du kommer att få djupdyka i är tillexempel elnätsreglering, prissättning, analys av mätvärden för elförbrukning och komplex ekonomisk uppföljning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Omvandla data till lätthanterliga och användbara format
  • Lösa affärsrelaterade problem och svara på affärskritiska frågor
  • Leta efter och upptäcka mönster och trender i data, så kallad data mining eller datautvinning, och baserat på dessa formulera lämpliga åtgärder
  • Prediktiv analys - beräkna sannolikheten för olika utfall baserat på stora datamängder, i allt större utsträckning med hjälp av maskininlärning.
  • Utveckla, implementera och förvalta datavisualiseringsverktyg och rapporter
  • Kommunicera resultat till intressenter 

Vi söker dig

För denna tjänst ska du ha en högskoleutbildning inom relevant område. Vi ser även att du har programmeringskunskaper och erfarenhet av visualiseringsverktyg. Svenska i tal och skrift är ett krav. Vi ser att du kan komma direkt från utbildning eller med mycket erfarenhet i bagaget. Rollen är ny och vi skapar den tillsammans.

För att trivas i rollen behöver du ha en stark förståelse för dataanalys samt kunskap och tekniska färdigheter för att arbeta med stora datamängder. Har du dessutom ett stort intresse för finansiella modeller så är det ett starkt plus. Du är duktig på att kommunicera och förstå värdet av att visualisera och presentera - du kan plocka ner komplexa problem till begripliga frågeställningar för kollegor och andra intressenter. Du är nyfiken på att utforska vilka problem som behöver lösas och du vill också hitta den bästa lösningen. Att du är analytiskt lagd kanske är underförstått men vi betonar det för säkerhets skull.

Det här är vi, dina kollegor

Projekt och System består av 8 medarbetare med kompetens inom systemutveckling, förändringsledning och projektledning. Tillsammans arbetar vi med det strategiska utvecklingsarbetet på elnät. Vi söker nu en Dataanalytiker som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans. 

Kan du inte vänta på att ta dig an våra datautmaningar och hjälpa oss att staka ut vägen mot framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-10-08

Kontakt

Karolina Owens
Avdelningschef Marknad & Mättjänster
021-39 53 40

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!