Gå till innehållet

Är du vår nya drifttekniker inom Fjärrkyla & Närvärme?

Vill du ha en omväxlande roll i ett sammansvetsat team där du bidrar till en välfungerande närmiljö?

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en drifttekniker som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Inom enheten Fjärrkyla & Närvärme är vi idag tre drifttekniker som arbetar inom närvärme- och fjärrkylaproduktion. I tjänsten som drifttekniker bidrar du med drift och underhållsarbete av kylanläggningar, pumpstationer, pelletsanläggningar och reservanläggningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Rondering samt kontrollera status på anläggningar i drift
  • Felsökning, avhjälpa fel och felrapportering
  • Driftsätta, starta och stoppa anläggningar
  • Utför avställningar och underhåll med tillsyn, övervakning samt enklare underhålls- och reparationsarbeten.

Som drifttekniker startar dagen med ett driftsamordningsmöte där dagens arbeten gås igenom. I och med att våra anläggningar är geografiskt spridda förekommer ensamarbete dagligen. Beredskap ingår i tjänsten efter upplärning.

Vårt område sträcker sig mellan Irsta, Virsbo och Kolbäck. Placeringsort är Västerås eller Surahammar.

Vi söker dig

Du som söker har en högskoleutbildning inom energiteknik alternativt en yrkesutbildning med inriktning kraft, värme eller industrikyla.

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet från energibranschen med inriktning värme och/eller kyla samt kunskap kring underhåll och felsökning av produktionsanläggningar. Vi ser det som starkt meriterande med innehav av certifikat kyla kategori 1.

För att passa som drifttekniker här på Mälarenergi ser vi att du har ett starkt intresse för teknik samt att lära dig nya saker och du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du trivs med stort och brett eget ansvar där du självständigt får möjlighet att lösa problem. Du organiserar och planerar din tid på ett effektivt sätt. Vidare så ser vi att du trivs att samarbeta med andra och du hjälper till där det behövs. Vi är få som ingår i gruppen och vi tycker att det är viktigt att vi hjälper varandra. Vi vill hela tiden utvecklas och ser gärna att du kommer in och bidrar med nya tankar och idéer för att stötta vårt kontinuerliga förändrings- och förbättringsarbete.

Även B-körkort, mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska är ett krav. 

Det här är vi, dina kollegor

Produktion Kraftvärmes huvuduppgift är att säkerställa hög tillgänglighet på affärsområde Värmes anläggningar i Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Kungsör och ytterområde samt att säkerställa att drift och underhåll sker på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Inom Lokala Anläggningar så är vi idag 11 kollegor fördelade på två enheter, Fjärrkyla & Närväme och Kungsör, varav 3 kollegor är stationerade i Kungsör.

Vi söker nu en drifttekniker till enheten Fjärrkyla & Närvärme som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

www.malarenergi.se/om-malarenergi/jobba-hos-oss/#attjobbapamalarenergi

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

www.malarenergi.se/om-malarenergi/jobba-hos-oss/#fackligarepresentanter

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-04-21

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!