Gå till innehållet

Är du vår nya enhetschef för Vattenproduktion?

Vill du vara med och säkra hållbara vattenleveranserna i vår region? Tycker du om nya utmaningar i en föränderlig värld där vatten har blivit ett högaktuellt och samhällskritiskt område? Nu finns jobbet ledigt!

Vatten som är vårat viktigaste livsmedel påverkas starkt av våra klimatutmaningar och vår oroliga omvärld, här kan vi behöva hitta nya lösningar. Det är där du kommer in. Vi söker en enhetschef som med driv och engagemang vill vara med på vår resa framåt.

Din roll

Som enhetschef bidrar du genom att leda verksamheten framåt men stort hjärta och engagemang för medarbetare och leverans av rent vatten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som enhetschef är att säkerställa leverans av rent vatten till våra kunder på ett hållbart sätt samt systematiskt underhålla och utveckla våra anläggningar så att vi uppfyller våra krav idag och i framtiden.

Arbetet gör du tillsammans med dina medarbetare genom att bedriva ett tydligt, närvarande och inspirerande ledarskap. Du driver enhetens utveckling framåt mot mål, både på enhets- och individnivå.

I rollen har du ett ansvar för anläggningar, arbetsmiljö, personalfrågor och ekonomi för enheten.

Som enhetschef ingår du i avdelning Produktions ledningsgrupp där du tillsammans med övriga ledare tar ett övergripande ansvar för företagets mål och långsiktiga utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom samhällsbyggnad, teknik, miljö och vatten eller motsvarande. Vi ser att du även har erfarenhet från processindustrin och/eller kommunalteknisk verksamhet. Har du arbetat in VA-området så är det meriterande. Du bör ha en god teknisk förståelse inom området. För oss är det viktigt med ditt engagemang och intresse för frågeställningarna kring vattenproduktion och för ledarskap. 

Du behöver trivas i att visa riktning för verksamheten och vi ser helst att du har erfarenhet av att vara ledare där du arbetat med förändringsledning.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att leda människor och verksamhetsutveckling. Genom engagemang identifierar du mål och strategier tillsammans med dina medarbetare. Det med syfte att ge organisationen och dina medarbetare det bästa förutsättningarna för att lyckas med att nå resultat, leverans och utveckling. Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, lyhörd och kommunikativ.

B-körkort är ett krav. 

Det här är vi, dina kollegor

Enheten Vattenproduktion består av 10 medarbetare som finns i Västerås, Hallstahammar och Surahammar. Vattenproduktion är ett härligt gäng där vi bryr oss om varandra och alltid ställer upp. Enheten samarbetar nära med andra enheter inom avdelningen och bolaget.

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen. Vi ansvarar för produktion och distribution av dricksvatten samt avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, planering och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-10-01

Kontakt

Anna Lindkvist
Avdelningschef - VA produktion
021-39 51 44

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!