Gå till innehållet

Är du vår nya IT-tekniker?

Vill du arbeta med teknik i framkant och vill jobba brett med att säkerställa hög tillgänglighet, säkerhet och prestanda i Mälarenergis IT-plattform och IT-tjänster? Då har du möjligheten här! Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas bland annat kopplat till säkerhet och molnområdet.

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en IT-tekniker som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Som IT-tekniker hos oss blir ditt uppdrag att säkerställa hög tillgänglighet i våra IT-plattformar och IT-tjänster.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för:

  • Löpande drift och underhåll
  • Felsökning och felavhjälpning
  • Problem och incidenthantering
  • Dokumentation
  • Vidareutveckling av driftsplattform och infrastruktur / tjänster
  • Ta fram och realisera nya lösningar/tjänster

Vi söker dig

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning, vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du som söker har flerårig erfarenhet av serverdrift i virtuella och fysiska miljöer (Vmware, Microsoft). Du har genom din erfarenhet byggt upp en kvalificerad IT-kompetens med stor bredd och du har erfarenhet av att arbeta i större IT-driftsmiljöer. Du har kunskaper i scripting och automatisering samt erfarenhet av Azure och Microsoft 365.

Det är meriterande om du har erfarenhet av nätverk och brandväggar, säkerhetskopiering och disaster recovery, certfikat och PKI, Linux, Databaser (SQL Server, MySQL, PostgreSQL) eller Containerlösningar (Kubernetes / Docker).

För att lyckas i rollen som IT-tekniker hos oss är du en person som uppskattar utmaningar, har lätt för att sätta dig in i ny teknik och du har förmåga att utveckla nya lösningar och införa ny teknik. Du har stark problemlösningsförmåga, lätt för att samarbeta och är kommunikativ. Du har hög kapacitet och lätt att hantera flera parallella arbetsuppgifter. Vidare är du ansvarstagande och har ett starkt eget driv.

Du behöver ha goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.

I tjänsten ingår beredskap.

Det här är vi, dina kollegor

IT-avdelningen ansvarar för utveckling av infrastruktur, serverplattform, klientplattform, IT-tjänster och system. Vi ansvarar även IT-support med en väg in för alla supportärenden samt IT-drift i flera driftmiljöer. I nuläget är vi 15 medarbetare i rollerna som supporttekniker, IT-tekniker och förvaltningsledare. Vi söker nu en IT-tekniker som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst. 

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-06-02

Kontakt

Mikael Pernell
Avdelningschef IT-infrastruktur och tjänster
+46739405021

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!