Gå till innehållet

Är du vår nya mättekniker?

Är du en självgående och serviceinriktad elektriker med erfarenhet av installation och felsökning som vill bli ansikte utåt för oss, verka i händelsernas centrum, en vardagshjälte som får det att fungera för våra kunder? Har du en bakgrund som antingen installationselektriker eller serviceelektriker och vill vara med på vår resa mot ett samhälle med noll klimatpåverkan?

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en mättekniker som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Som mättekniker bidrar du med energi, kompetens och problemlösning. Du vet att få in rätt mätvärden är en förutsättning för vårt arbete/uppdrag. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Montera mätare i fält
  • Felsökning av mätare
  • Elinstallationer
  • Arbeta med mätinsamlingssystemens utrustning
  • Identifiera och lösa problem kopplade till mätning och kommunikation
  • Ombyggnationer av anläggningar på lågspänning

Vi söker dig

För denna tjänst ska du ha en utbildning inom el och tidigare ha jobbat som installationselektriker. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som serviceelektriker och/eller med verfieringar av mätsystem enligt kategori 2.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att träffa kunder. I rollen som mättekniker så behöver du även vara lösningsfokuserad, noggrann och trivas med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med kollegor.

B-körkort, god datorvana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. 

Det här är vi, dina kollegor

På enheterna Mättjänster och Mättjänster Fält så levererar vi mätvärden både till Elnät, Mälarenergikoncernen och externa kunder. Våra erbjudanden är bland annat insamlade mätvärden för t.ex. el, fjärrvärme, fjärrkyla och vatten. Totalt omfattar det cirka 140 000 mätpunkter. I Mättjänsters Fälts åtagande ingår både nyinstallation och servicearbeten av elmätare och kommunikationsutrustning. Dessutom utför vi kontrollmätningar. Vi är även delaktiga i ett av de största investeringsprojekten som kommer genomföras på Mälarenergi Elnät AB de närmsta åren. Nya krav kring mätvärdesinsamling driver ett utbyte av över 100 000 mätare i vårt nät.  Som mättekniker på Marknad och Mättjänster så kommer du att tillhöra enheten Mättjänster Fält som idag består av 11 personer. Gruppen har ett gemensamt ansvar för den fysiska mätinsamlingen i hela vårt nätområde.

Vi söker nu en mättekniker som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-10-01

Kontakt

Elin Urberg
Enhetschef Marknad & Mättjänster/Mättjänster Fält
021-39 53 93

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!