Gå till innehållet

Är du vår nya tjänsteledare med fokus på IT-drift?

Vill du arbeta med teknik i framkant och vill vara med och forma en effektiv organisation för att säkerställa hög tillgänglighet, säkerhet och prestanda i Mälarenergis IT-plattform och IT-tjänster? Då har du möjligheten här! Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas.

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en tjänsteledare som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Som tjänsteledare med fokus på IT-drift samt incident-, problem- och ändringshantering är ditt uppdrag att säkerställa att våra IT-tjänster levereras effektivt och tillfredsställande för våra användare.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

  • Planering, utveckling och leverans av flera IT-tjänster för att säkerställa att de uppfyller användarnas behov
  • Ledning och samordning av team för att säkerställa både utveckling och löpande drift av tjänsterna samt att tillgänglig kapacitet används effektivt
  • Dialog med verksamheten för att säkerställa att våra IT-tjänster ständigt utvecklas och uppfyller deras krav och förväntningar
  • Koordinering och hantering av förfrågningar, återkoppling och förbättringsförslag från både användare och verksamhet
  • Optimering och förbättring av arbetssätt och processer kopplade till tjänsterna inom ditt ansvarsområde
  • Ansvar för ITIL-processerna incident, problem och change för en strukturerad och effektiv hantering av förändringar och incidenter
  • Säkerställande av att både nya och befintliga tjänster är väl dokumenterade och att driftsorganisationen har de förutsättningar som krävs för att leverera dem på ett effektivt sätt
  • Uppföljning av mål och mätetal för tjänsterna för att uppfylla servicenivåer och kontinuerligt förbättra tjänsterna
  • Löpande omvärldsbevakning för att säkerställa att vår tjänstekatalog är aktuell och att vi har rätt tjänster för att möta behoven

Vi söker dig

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning, vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

 

Du som söker har flerårig arbetslivserfarenhet av IT och service management och du har erfarenhet av IT-drift i större miljöer (Vmware, Microsoft). Du har erfarenhet och förmåga att hantera dialogen med verksamheten för att säkerställa krav och förväntningar. Vidare har du även erfarenhet av att leda team och planera, utveckla och förvalta IT-tjänster. Du har arbetat med att optimera arbetssätt och processer kopplad till IT-drift samt incident- och ändringshantering och har kännedom om ITIL-processer såsom incident, problem och change management. Det faller sig naturligt för dig att dokumentera nya och befintliga tjänster för att säkerställa driftorganisationens förutsättningar. Det är också van vid incidenthantering och att agera snabbt vid behov.

För att trivas i rollen som tjänsteledare hos oss behöver du ha ett starkt eget driv, ta ansvar och vara lösningsorienterad. Du strukturerar självständigt ditt arbete på ett effektivt sätt för att uppnå resultat, men kan vid behov styra om och anpassa dig till förändrade förutsättningar. Du ser möjligheterna i förändring och drivs av att ständigt utvecklas. Du har lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga. Vidare har du förmågan att se helheten och översätta verksamhetens krav till rätt säkerhetslösning, på rätt nivå.

Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.

Det här är vi, dina kollegor

Avdelningen IT-infrastruktur och tjänster ansvarar för infrastruktur, serverplattform, klientplattform och IT-tjänster. I det ingår IT-support med en väg in för alla supportärenden samt IT-drift i flera driftmiljöer. I nuläget är vi 11 medarbetare i rollerna som supporttekniker, IT-tekniker, teamledare/tjänsteledare och IT-säkerhetsspecialist. Vi söker nu en tjänsteledare som med ny energi vill lösa framtidens utmaningar tillsammans.  

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst. 

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-06-02

Kontakt

Mikael Pernell
Avdelningschef IT-infrastruktur och tjänster
+46739405021

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!