Gå till innehållet

Är du vår nya Turbiningenjör?

Vill du vara med att driva- och utveckla vår drift- och anläggningsförvaltning av elproduktionen på Kraftvärmeverket, där du har stora möjligheter att kunna påverka och verkligen göra skillnad? Vill du dessutom arbeta i en roll och verksamhet där din personliga utveckling har en naturlig plats? Då kan det vara dig vi söker!

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en Turbiningenjör som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

Du kommer att jobba nära driften och underhållet av våra tre ångturbiner och generatorer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Följa upp, analysera och ta fram förbättringar i den dagliga processen.
  • Drift, process, styr & automationsfrågor mot maskinerna.
  • Vara stöd- och kravställare mot drift och underhåll av maskinerna.
  • Förvaltningsplaner, budgetunderlag och prognoser för ditt ansvarsområde.
  • Vara avtalsansvarig på serviceavtal mot maskinerna.
  • Vara funktionsansvarig för stödsystem mot maskinerna.

Vi söker dig

Vi söker dig som har erfarenhet av drift eller driftsättning av ångturbiner och generatorer med kringsystem, erfarenhet av turbinregleringsprinciper och turbinregleringssystem exempelvis Voith, Siemens och motsvarande. Helst inom energisektorn men även från andra branscher.

Vi ser gärna att du har kunskap om: Simens PCS7/WinCC, vibrationsmätteknik och vibrationsmätutrustning - företrädesvis Bently Nevada BN3500/System 1. Generatordiagnostik. Generatorstyrning, AVR. Processkunskap inom kraftvärme. Allmänna elkraftskunskaper. Felsökning genom analys av driftparametrar.

Du är bra på att bygga relationer genom din sociala förmåga och samverkar med driften och övriga intressenter för verksamhetens bästa. Du är affärsorienterad och analytisk. Du använder din expertis och tekniska kunskaper för att utföra dina arbetsuppgifter och för att stötta dina medarbetare. Du tar fram planer och säkerställer genomförandet. Du får energi av att hitta nya lösningar på utmaningar och håller dig uppdaterad vad gäller trender inom energibranschen.

Vidare har du en naturlig förmåga att arbeta självständigt likväl som att bidra i team.

Rapportering och administrativa uppgifter förekommer som en del av vardagen och här är du både noggrann och systematisk.

Du har troligtvis en akademisk utbildningsbakgrund eller annan som arbetsgivaren anser vara relevant för rollen.

B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Det här är vi, dina kollegor

Du kommer att tillhöra avdelningen Produktion inom AO Värme, som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av våra befintliga produktionsanläggningar. Vi är ca 170 anställda på avdelningen och Asset Management är en viktig del i vårt uppdrag och vår verksamhet.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

I denna rekrytering tar vi stöd av Jeffersonwells. Intervjuer sker löpande så ansök gärna idag! Välkommen med din ansökan här.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2024-08-06

Kontakt

Anne Wegar
Rekryteringskonsult
0709 - 535 880

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!