Gå till innehållet

Är du vår nya VA-ingenjör?

Vill du vara med och bidra till att säkra hållbar vattenhantering i vår region? Tycker du om nya utmaningar i en föränderlig värld där vatten har blivit ett högaktuellt och samhällskritiskt område? Nu finns jobbet ledigt!

För att klara klimatutmaningarna behöver vi hitta nya lösningar – nya vägar. Det är där du kommer in. Vi söker en VA-ingenjör som med ny energi vill vara med på vår resa framåt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och att bygga karriär inom företaget. Följ med på Resan mot noll!

Din roll

I denna roll som VA-ingenjör hos oss får du möjlighet att ta huvudansvar för att bygga upp och trygga bolagets arbete med skydd- och rättigheter för våra VA-anläggningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ta fram en strategi och riktlinje för när VA-anläggningen ska skyddas med ledningsrätt eller servitut.
  • Säkerställa interna rutiner för sökande av ledningsrätter och servitut.
  • Vara bolagets sakkunnige i frågor som avser skydd och rättigheter för
    VA-anläggningen.
  • Vara kontaktperson mot lantmäterimyndigheterna, kommunala och statliga.
  • Vara kontaktperson mot ägarkommunerna i frågor avseende skydd och rättigheter för VA-anläggningen.
  • Genomföra utredningar avseende VA-ledningsnäten i bolaget på uppdrag av chef. Utredningar kan till exempel avse komplexa kundfrågor, mindre kapacitetsutredningar, VA-juridiska frågor eller utredningar inför genomförande av investeringsprojekt.

I din roll kommer du även att aktivt delta och bidra till koncernens arbete gällande arbetsmiljö/miljö/kvalitet samt verksamhetsutveckling.

Vi söker dig

Vi ser gärna att du som söker har en utbildning inom miljö & vatten. Du har några års relevant erfarenhet av att arbeta i branschen med VA-frågor kopplat till ledningsnätet.

Du bör ha kunskap om VA-juridik samt kännedom om ledningsrätter och servitut.

För att trivas hos oss behöver du vara en ödmjuk lagspelare som tycker om att hjälpa till för att uppnå de gemensamma målen. I och med att denna roll innebär att du får ansvar för att bygga upp och ha huvudansvaret för dessa viktiga frågeställningar så behöver du lockas av att få vara med och påverka samt ha en förmåga att strukturera upp ditt arbetssätt. Du arbetar självständigt med att leverera enligt den plan som du satt upp och är även van att hantera flera parallella arbetsuppgifter och projekt. Ditt arbete kommer även innebära många kontaktytor, både internt och externt och där kommunicerar du på ett lyhört och välanpassat sätt.

Även B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. 

Det här är vi, dina kollegor

Du kommer att ingå i enheten Exploatering och planering. Enheten ansvarar bland annat för VA-ledningsnäten, nyanslutningar och dagvattenfrågor. Du blir spelare i ett lag som har kul på jobbet och hjälper varandra. Du får en chef som ger dig stort förtroende och mycket eget ansvar.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en trygg anställning med bra arbetsvillkor. Vi tror på balans mellan jobb och fritid. Du har alltid möjlighet att utvecklas och bygga karriär inom företaget. Tillsammans med dina kollegor blir du en del av vår förändringsresa för att minska utsläpp av fossil koldioxid. Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

Övrigt

Läs mer om att jobba på Mälarenergi samt vår rekryteringsprocess här.

www.malarenergi.se/om-malarenergi/jobba-hos-oss/#attjobbapamalarenergi

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

www.malarenergi.se/om-malarenergi/jobba-hos-oss/#fackligarepresentanter

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-09-27

Kontakt

Gustav Myhrman
Enhetschef Utveckling Exploatering och Planering
079-060 78 96

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!