Gå till innehållet
Meny

Distributionsnät Drift Fjärrvärme söker Byggledare

Beskrivning arbetsplatsen

Avdelningen Distributionsnät ansvarar för drift och underhåll av koncernens fjärrvärme-, fjärrkyla och VA-nät samt tillhörande projektverksamhet och dokumentation. Vi är fem enheter inom avdelningen. Enheten Drift Fjärrvärme ansvarar för drift och avhjälpande underhåll av distributionsnäten fjärrvärme och fjärrkyla inom områdena Västerås, Skultuna, Surahammar samt Hallstahammar. Du kommer att ingå i ett team med 10 kollegor varav 3 byggledare.

Dina arbetsuppgifter

Som byggledare inom drift och underhåll kommer du främst arbeta ute i fält med avhjälpande underhåll (reparationer) på fjärrvärmenätet och mindre ombyggnationer och projekt. Din roll är att driva, samordna och säkerställa att åtgärderna för avhjälpande underhåll uppfyller ställda tekniska och ekonomiska krav. Viktiga delar i arbetet är att planera, säkerställa dokumentation, genomföra byggmöten, kontrollera material, initiera inköp, faktura granskning och tekniskt utförande etc. Du är beställare och samordnar entreprenörer, ansvarar för tidplan och har ett övergripande tekniskt och ekonomiskt ansvar för genomförandet.

Som beställare är du också Mälarenergis ansikte utåt gällande kontakten med våra kunder i anslutning till dina jobb. Då vi är en driftavdelning förväntas du ställa upp och hjälpa övrig verksamhet när behov uppstår.

Beredskap kan komma att förekomma.

Din profil

Du som söker tjänsten ska ha minst gymnasiekompetens inom bygg och anläggning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från anläggningsarbete alternativt byggnation av fjärrvärmeledningar. Har du kunskaper inom entreprenadjuridik och Anläggnings-AMA är det meriterande. Du behöver även ha datavana och grundläggande kunskaper inom office-paketet.

För att lyckas i rollen ser vi att du som person är strukturerad och drivande samt att du har en bra samarbetsförmåga. Du trivs att arbeta med andra människor och har en god förmåga att kommunicera. Att fatta och ta snabba beslut är något du är bekväm med


Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB 

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-03-10

Kontakt

Mattias Larsson
Enhetschef Distributionsnät Drift FV
076-569 36 02


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.