Gå till innehållet

Driftingenjör sökes till Mälarenergi Elnät

Om arbetsplatsen

Enheten Drift & Underhåll på avdelningen Nätdrift, ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling av driftstödsystem. Vi är består idag av 11 personer och behöver utöka med ytterligare en driftingenjör.

Här kan du läsa mer om Mälenergi Elnäts VD berättar kring den stora utmaningen: Att möta framtidens behov av el.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten som driftingenjör är du delaktig i hur vi driftar och bygger elnätet för att följa lagar, föreskrifter och tekniska riktlinjer. Din roll som driftingenjör innebär att agera tekniskt stöd vid upphandlingar, tillföra din kunskap i projektgenomförandet samt att i den dagliga driften ansvara för analyser och inställningar av reläskyddsfunktioner.

Tyngdpunkten ligger på att ta fram reläskyddsinställningar, upprätta och följa upp underhållsplan för skydd, konfigurering av reläskydd samt att upprätta och följa upp framtagna selektivplaner. Viss felsökning i fält förekommer tillsammans med våra servicetekninker men även kontakt med interna/externa representanter. Du kommer även att jobba med kvalitésäkring i processer, rutiner och teknikstandard för ett hållbart elnät i framtiden.

Med tiden kan du komma att ingå i beredskapsstyrkan på Nätdrift som Vakthavande Eldriftledare (VHE). VHE ansvarar för den dagliga elnätsdriften tillsammans med driftcentralstekniker för övervakning, planering och felavhjälpning i vår driftcentral. 

Din profil

Vi söker dig som har gått en eftergymnasial utbildning inom Elkraft. Vi ser att du gärna har erfarenhet från reläskyddskonfigurering av olika fabrikat och funktionstestning. Det är också meriterande om du har jobbat i annat elnätsbolag inom drift med konstruktion och beräkningar, selektivplaner eller har andra likvärdiga erfarenhet från arbete i elkraftanläggningar och kontrollrumsarbete. B-körkort samt goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

För att trivas och lyckas i rollen som driftingenjör ser vi att du är en analytisk, drivande och nyfiken person, som gillar att söka utmaningar och trivs med ett varierat arbete. Du har god förmåga att planera och prioritera samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser även att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.  Självledarskap ser vi som viktigt, vilket hos oss på Mälarenergi innebär att: ”Du skapar resultat och gör skillnad i ditt arbete, har en vilja att utvecklas och har tillit till dig själv och andra”.

 

Övrigt

Vi kallar tiden som tar vid efter att myndigheternas restriktioner hävts för Framtidens Arbetsliv. Pandemitiden har lärt oss mycket vilket innebär att vi inte kommer att jobba på samma vis efter pandemin som vi gjorde innan, vilket öppnar upp för flexibilitet.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-11-07

Kontakt

Martin Bensing
Enhetschef - Elnät Nätdrift Drift & Underhåll
021-39 53 54

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.