Gå till innehållet

Drifttekniker till Kraftvärmeverket

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Produktion Kraftvärmes huvuduppgift är att säkerställa hög tillgänglighet på våra produktionsanläggningar i Västerås samt säkerställa att drift och underhåll sker på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Driftenheten består av 6 skiftlag med 9 personer i varje skift. Arbetet är fördelat på treskift.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som drifttekniker ingår drift och underhållsarbete av anläggningarna för kraft, värme, och kyl produktion. Som drifttekniker ansvarar du för att kontrollera status på anläggningar, aktivt felsöka och funktionskontrollera utrustningen, avhjälpa fel och fel rapportera. Du driftsätter, startar och stoppar anläggningar samt utför avställningar och underhåll med tillsyn, därtill även övervakning samt enklare underhåll och reparationsarbeten.

Din profil

Du som söker har en energi eller sjöingenjörsutbildning, alternativt en teknisk utbildning som drifttekniker mot energi/värme/underhåll. Har du arbetslivserfarenhet från energibranschen samt kunskap kring underhåll och felsökning av produktionsanläggningar, ser vi det som starkt meriterande. Meriterande är även erfarenhet av styrsystemet ABB 800XA eller en certifiering som pannoperatör.

Svenska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen som drifttekniker har du har ett stort intresse för att lära dig nya saker och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Arbetet kräver att du är flexibel, en problemlösare samt har lätt för att samarbeta med andra såväl som att arbeta självständigt. Du trivs när det erbjuds varierande arbetsuppgifter.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-04-09

Kontakt

Fredrik Backman
Gruppchef Drift AO Värme Produktion
073-910 63 48


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.