Gå till innehållet

Ekonomichef rekryteras till Mälarenergi Elnät AB

Vill du leda arbetet som Ekonomichef för Mälarenergi Elnät och samtidigt bidra till att bygga framtidens hållbara samhälle? Mälarenergi Elnät har en central roll i den pågående energiomställningen i samhället, och utmaningarna och möjligheterna är många.

Mälarenergi Elnät AB driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen och har närmare 100 000 kundanslutningar. Bolaget ansvarar för drift, underhåll och utbyggnad av elnätet. Mälarenergi Elnät ägs av Mälarenergi AB, Köping kommun, Arboga kommun och Hallstahammar kommun. Bolaget har ca 160 anställda och omsätter ca 560 MSEK. De senaste 5 åren har Mälarenergi Elnät genomfört investeringar i elnätet på ca 800 miljoner, och det stannar inte där – för att lyckas med energiomställningen i samhället måste vi öka takten och fortsätta utveckla verksamheten och elnätet.

 

Om arbetsplatsen

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för de finansiella processerna i bolaget tillsammans med övriga medarbetare inom ekonomifunktionen.

Du sitter mitt i flödet av alla Mälarenergi Elnäts verksamheter och i din roll blir ett viktigt strategiskt stöd till VD för utvecklingen framåt. Du bidrar på ett proaktivt sätt i verksamheten där du implementerar och stödjer övriga funktioner utifrån ett finasiellt perspektiv. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till företagets VD. Tjänsten är placerad i Västerås.

Ansvar för budget och prognoser ingår. Processer och rutiner är på plats men eftersom verksamheten och omvärlden hela tiden förändras finns ett ständigt behov och utrymme för vidareutveckling. Rollen som ekonomichef arbetar nära sina kollegor i ledningsgruppen samt med övriga chefer i bolaget vilket gör rollen både strategisk och operationell.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet av liknande roller inom redovisning ifrån en större komplex verksamhet. Du är van vid att arbeta affärsnära, framåtriktat och strategiskt i nära samarbete med hela organisationen.  Har du erfarenhet av att jobba inom liknande regelstyrd verksamhet är det meriterande.

Som person har du ett strategiskt och affärsmässigt mindset samtidigt som du engagerar dig i operativa uppgifter där så behövs. Då du kommer att ha kontaktytor både internt och externt, värdesätter vi också att du är en duktig kommunikatör med hög servicemedvetenhet. Du är digitalt intresserad och ser nyttan med att effektivisera och är inte främmande för nya arbetssätt.

För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös och trivas när du blir involverad i stort som smått. Du är en tillgänglig och trygg person som uppskattar ordning och reda samtidigt som du värdesätter en god kontakt med dina kollegor och bidrar till att skapa en god stämning på arbetsplatsen.

Din profil

Mälarenergi Elnät är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Här har du möjlighet att sätta din prägel och bli en nyckelspelare i bolagets framgång

Vi ser gärna att du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss!

Kontakt

I den här rekryteringen har Mälarenergi Elnät valt att samarbeta med Jefferson Wells, Manpower Group. Vid eventuella frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta rekryteringskonsult Carina Riström, carina.ristrom@jeffersonwells.se eller Ulrika Matsson, ulrika.matsson@jeffersonwells.se 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt 

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-04-04

Kontakt

Carina Riström
Gruppchef Rekrytering
076-7824302

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.