Gå till innehållet
Meny

El och Instrumenttekniker till AO Värme

Om arbetsplatsen

Vi är idag 18 personer i gruppen varav 2 teamledare, en planerare, en beredare, en supporttekniker och en underhållsingenjör. Resterande är el och instrumenttekniker som tillsammans ansvarar för att utföra underhållsarbete på elutrustning i Kraftvärmeverket. 

Dina arbetsuppgifter

Som el och instrumentekniker hos oss kommer du att ansvara för Akut och Förebyggande underhållsarbete på elutrustning på kraftvärmeverkets anläggningar. Det är brett utbud på elutrustning du kommer att arbeta med exempelvis ställverk, frekvensomriktare, motordrifter och instrument (tryck-,temp- , nivå och flödesgivare). Vi får in arbetsordrar i vårt affärssystem IFS och felanmälan görs primärt av driften men även vårat FU som ligger som en arbetsbank i IFS autogenereras kalenderstyrt. Arbetsordrarna går först till beredare och planerare, därefter är det teamledaren som resursfördelar. Teamledarna leder och planerar det dagliga operativa arbetet och har en tät dialog med närmaste chef. Det som gör det så kul att arbeta som el och instrumentekniker hos oss är att tekniken är varierad och det finns gammal teknik kvar från 1963 och framåt vilket ställer olika krav på problemlösningsförmåga. Därför är samarbete oerhört viktigt i denna roll. Du kommer att samarbeta dels med dina närmaste kollegor men också med drift och andra underhållsgrupper. 

Vi arbetar idag mycket med digitalisering och just nu arbetar vi med att få in fler givare i styrsystemet (ABB 800xA) som ett led i att kunna fjärravläsa fler av våra givare på håll. Du tillsammans med dina blivande kollegor är viktiga i vårt fortsatta arbete framåt gällande mindre projekt kopplade mot digitalisering men framförallt i det dagliga arbetet.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Din profil

Vi söker dig som har gymnasieutbildning alternativt eftergymnasial utbildning med inriktning mot el. Du har arbetslivserfarenhet av underhållsarbete inom el och instrument. Meriterande om du har arbetat inom industrin och har du goda automationskunskaper och erfarenhet från felsökning och schemaläsning så är även det meriterande.Svenska i tal och skrift samt god läsförståelse i engelska är ett krav. Du har B-körkort. Goda datorkunskaper är också ett krav. Vi ser gärna att du har arbetat i IFS eller liknande affärssystem. 

Som person har du en hög ansvarskänsla och du tänker alltid säkerhet först. Du trivs i samarbetet med andra och ser alltid till att inhämta den information du behöver för att kunna utföra ett jobb. Hellre frågar du en gång för mycket så att arbetet kan utföras på rätt sätt. 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-04-28

Kontakt

Joel Ekblom
Gruppchef- Värme Produktion Kraftvärme\El & Instrument
0721452631


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi 750 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.