Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Elkonstruktör till Affärsområde Vatten

Om arbetsplatsen

Du kommer att ingå i ett team om sex personer med en Teamledare som leder och fördelar arbetet. Medlemmarna i teamet tillhör olika avdelningar inom AO vatten då arbetet kräver nära samarbeten med verksamheten. Du kommer att tillhöra avdelningen Marknad och Distribution som bland annat ansvarar för VA-ledningsnäten, nyanslutningar och dagvattenfrågor. Du blir spelare i ett lag som har kul på jobbet och hjälper varandra. Du får en chef som ger dig stort förtroende och mycket ansvar.

Dina arbetsuppgifter

Som elkonstruktör hos oss kommer du att utgå från Mälarenergis huvudkontor Navet och arbeta mot våra vatten- och reningsverk samt VA-ledningsnäten. Din roll blir att; 

  • Ansvara för att ta fram konstruktionsunderlag vid nyproduktion
  • Revidera konstruktionsunderlag vid renovering och ombyggnad av anläggningar
  • Ta emot felanmälningar
  • Ta fram underlag till eltekniker samt agera bollplank
  • Kravställa elkonstruktion som utförs av extern part
  • Granska arbete som utförts av extern part
  • Utföra tids- och kostnadsuppskattning av konstruktionsarbete

Du ska vara teknisk rådgivare, internt inom system och-detaljkonstruktion vid ombyggnads- och nyanläggningsprojekt samt vid behov till övriga avdelningar. Du är ensam i din roll inom affärsområde Vatten men nätverk finns inom bolaget. 

Din profil

Vi söker dig som är en erfaren elkonstruktör och har elkonstruktörsutbildning eller motsvarande. Du har god dator och cad-vana samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Har du elbehörighet, vana av att arbeta i El-master och enligt SSG standard så ser vi det som starkt meriterande. Som person är du självgående, driven och kommunikativ, du gillar att skapa kontakter, både inom och utanför företaget. Tjänsten kräver att att du tar ett stort eget ansvar, kan prioritera bland arbetsuppgifter och att du levererar. Det faller sig naturligt för dig att kravställa och säkerställa att leveransen lever upp till förväntningarna.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 3, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-11-01

Kontakt

Frida Nolkrantz
Avdelningschef- Vatten Marknad & Distribution
021-395160


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.