Gå till innehållet

Elkonstruktör

Vill du arbeta med spännande teknik? Är du erfaren elkonstruktör, eller har viljan att bli en? Då är rollen som elkonstruktör på Kraftvärmeverket något för dig.

Om arbetsplatsen

Vi söker en elkonstruktör som vill bidra till en samhällsviktig funktion i samarbete med både teknik och kollegor! När du jobbar på Mälarenergi bidrar du till att göra samhället lite bättre. Vi representerar traditionell industri i kombination med den senaste tekniken. 

Vi spänner nu våra muskler och söker en elkonstruktör som kan utgöra en viktig kugge i arbetet med den fortsatta utvecklingen och förvaltningen av våra anläggningar. 

Dina arbetsuppgifter

Elkonstruktion inom ett brett teknikspektrum, vi har allt från högspänning till instrumentering och automation.

Arbetsuppgifterna består av allt från idéer, förstudier och utredningar till kompletta el- och automationslösningar. Som elkonstruktör är du ansvarig för konstruktion, tekniskt stöd för montage och genomförande samt dokumentation för de till- och ombyggnationer som vi bedriver.

Du ingår i en grupp med huvudsakligen ingenjörer som i nära samarbete med övriga delar av organisationen möjliggör utveckling och förvaltning av våra anläggningar på bästa sätt. Gruppen består av el-, mek- och automationsingenjörer, vilket innebär stimulerande tvärtekniska samarbeten som ett naturligt inslag i vardagen.    

Din profil

Du har eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot elteknik eller automation, alternativ annan bakgrund som vi bedömmer likvärdig. 

Du har erfarenhet från industri och vi ser gärna att du är en erfaren elkonstruktör, men om du är en hungrig junior eller industrielektriker som vill ta nästa steg i arbetslivet är vi givetvis intresserade av att veta mer om dig. Erfarenhet bedöms som meriterande men inte avgörande. 

Du är lösningsfokuserad och lägger stor vikt vid att leverera god kvalité. 

Då många teknikgrenar påverkas av ditt arbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är lyhörd. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-04-02

Kontakt

Erik V Svensson
Gruppchef -Automation & Konstruktion
021-39 54 35


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.