Gå till innehållet
Meny

Fibra söker Marknadskommunikatör

Om arbetsplatsen

Fibra är mitt i en utvecklingsfas och en spännande tid där vi behöver stärka upp vår marknadsavdelning med ytterligare en person för att möta framtidens krav på marknadsnärvaro. Vår marknadsavdelning har ett övergripande ansvar för såväl intern som extern kommunikation för att stärka vårt varumärke och position på marknaden.

Är du en erfaren marknadskommunikatör som är van att lyssna in kunden och arbeta strategiskt och verksamhetsnära så är du välkommen att höra av dig. Vi söker dig som vill stärka varumärket, lönsamheten och kundfokuseringen för Fibra. 

Dina arbetsuppgifter

Som Marknadskommunikatör hos oss kommer du att ha ett arbete som varvas mellan strategiska uppgifter och operativa, praktiska uppgifter. Du kommer att;

 • Vara delaktig i framtagandet av Fibras övergripande varumärkes-, marknadsförings- och kommunikationsstrategier för såväl extern som intern kommunikation
 • Vara delaktig i Fibras övergripande marknadsplanering
 • Driva och/eller vara delaktig i utförandet av Fibras planerade marknadsaktiviteter
 • Producera innehåll till informations-, marknads- och säljmaterial, exempelvis för:
  • Print
  • Webb
  • Sociala medier
 • Planera och genomföra event och mässor
 • Arbeta med analys, uppföljning och utvärdering av marknadsaktiviteter
 • Genomföra för rollen relevant omvärldsbevakning

Du kommer rapportera till Avdelningschef för Försäljning och Marknad, men jobba tätt ihop med Marknadsansvarig på Fibra.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande roll och du är van att arbeta både strategiskt och operativt med mer praktiska uppgifter. Har du dessutom eftergymnasial utbildning med inriktning mot kommunikation, formgivning och/eller marknadsföring så ser vi det som starkt meriterande.

Du har tidigare arbetat i system som; 

 • Photoshop
 • After Effects
 • Indesign
 • Office
 • Wordpress
 • Analysverktyg
 • Google adwords

Eller likvärdigt. Svenska i tal och skrift är ett krav. Körkort är ett krav. Vidare är det meriterande om du har arbetat med att ta fram nya kommunikationsmetoder utifrån kundens perspektiv, samt om du är van att analysera marknaden. 

Vi söker dig som brinner för marknadsföring och samtidigt är intresserad av telekom och den teknik som våra kunder har behov av. Vi önskar att du är lättsam och engagerad. Du är självgående och van att ta eget ansvar och har därmed lätt för att prioritera och genomföra dina projekt. Du är prestigelös och inkluderande, men beslutsam och arbetar strukturerat. 

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-11-01

Kontakt

Stefan Karlstedt
Avdelningschef- Försäljning och Marknad, Fibra
021-395211

Fibra driver och utvecklar stadsnätet på uppdrag av nätägarna Mälarenergi, Hallstahammar Kommun och SEVAB Strängnäs Energi. Vi ägs gemensamt av nätägarna och finns till för att bygga ut nätet både i städerna och på landsbygden, för att göra nätet snabbare, och för att driva på konkurrensen och tjänsteutveckling bland leverantörerna. Målet är ett av världens bästa och mest använda bredbandsnät – och att det bidrar till att göra livet bättre för regionens invånare.