Gå till innehållet

HR Partner sökes till Mälarenergi

Vill du ingå i arbetet med HR frågor hos Mälarenergi och samtidigt bidra till att bygga framtidens samhälle?

Om arbetsplatsen

Vi vill attrahera människor som delar våra värderingar samt har potentialen och viljan att utvecklas med Mälarenergi. Som HR partner erbjuds du en spännande roll i en mångfacetterad verksamhet där du får vara drivande i det fortsatta arbetet med att alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen. I våra återkommande undersökningar får ledarskap och engagemang högt betyg. Det är vi stolta över!

Arbetsuppgifter

Som HR Partner stödjer du utveckling av medarbetare och chefer samt driver och stärker koncernens kultur. Du blir ett mycket viktigt stöd till våra chefer inom koncernen i såväl operativa som strategiska HR-frågor som exempelvis, organisationsfrågor, kompetensutveckling, förändringsledning, ledarskapsutveckling, förhandlingar, rehabilitering samt lag och avtalsrätt. Du ingår i ledningsgrupper där du är en aktiv medlem. Du kommer också driva utvecklingsprojekt kopplade till våra HR-processer samt stötta organisationen i förändring genom ständigt lärande. Du ingår i HR avdelningen som idag består av 11 personer. 

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande, gärna med utbildning eller erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling. Vi ser också att du har flerårig erfarenhet av brett och självständigt HR arbete liksom ledningsgruppsarbete. För att lyckas i rollen besitter du en förmåga att skapa goda relationer och tycker om att verka i en dynamisk miljö där du får samarbeta och kommunicera med människor på olika nivåer. Du uppskattar att dels kunna vara operativ i ditt arbetssätt samtidigt som du har en förmåga att tänka strategiskt.

Som person har du en stark egen drivkraft, du är initiativrik och arbetar lösningsfokuserat och uthålligt för att nå uppsatta mål. Du är prestigelös och trygg i dig själv. Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. Självledarskap ser vi som viktigt, vilket hos oss på Mälarenergi innebär att:”Du skapar resultat och gör skillnad i ditt arbete, har en vilja att utvecklas och har tillit till dig själv och andra”.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Karriär hos Mälarenergi AB Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-10-26

Kontakt

Mats Beskow
Tf Funktionschef HR och Hållbarhet
021-390122


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.