Gå till innehållet

Informationssäkerhetsspecialist och dataskyddsombud

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och vi lever efter våra värderingar - vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga framtidens samhälle och som har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. Hos oss hittar du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi vill vara en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till ett flexibelt arbetsliv som främjar balans i livet.

Information är idag en strategisk resurs och hur vi använder den är avgörande för konkurrenskraft, effektivitet och framtida utveckling. Vi lägger allt större fokus på att vidareutveckla en systematisk informationshantering. Som Informationssäkerhetsspecialist och dataskyddsombud får du en central roll i det fortsatta arbetet.

Dina arbetsuppgifter

Mälarenergi AB söker nu en Informationssäkerhetsspecialist med inriktning datasäkerhet, som tillsammans med tre kollegor ska ansvara för att säkerställa och vidareutveckla koncernens arbete med fysisk-, person- och informationssäkerhet utifrån lagstiftning, tillsynsmyndigheters krav och verksamheternas behov. Säkerhetsavdelningen är en ny gruppering som ingår i vår koncernfunktion ”HR och Hållbarhet”. Din närmaste chef blir Säkerhetschefen. 

Som informationssäkerhetsspecialist stöttar du ledning och verksamhet i deras informationssäkerhetsarbete genom att ge råd kring datasäkerhet och IT-juridik. Du driver arbetet med styrande dokument för "Ledningssystem informationssäkerhet" (LIS) samt annan dokumentation kopplat till dataskydd. I rollen ingår att fungera som vårt dataskyddsombud vilket innebär att du ger strategiskt och operativt stöd avseende informationssäkerhet och dataskydd samt att du har ett formellt ansvar i relation till koncernens ledning och Integritetsskyddsmyndigheten. 

Du säkerställer att Mälarenergi arbetar i enlighet med GDPR, ansvarar för och övervakar vår riktlinje för personuppgiftsbehandling samt förvaltar registerförteckningen över personuppgiftsbehandlingar. Du ger råd till personaluppgiftsansvariga, tar riskbeslut kopplat till IT-tjänster/system som ska behandla personuppgifter och medverkar vid säkerhetsskyddade upphandlingar och upprättande av säkerhetsskyddsavtal med leverantörer.

I rollen ingår att utbilda och stötta organisationen i frågor som rör personuppgiftsbehandlingar, PUB-avtal m.m, vilket kräver ett nära samarbete med interna intressenter och koncernens olika verksamheter.

Din profil

Vi söker dig som antingen har högskoleutbildning med juridisk inriktning alternativt annan utbildning som är relevant för tjänsten med juridiska kunskaper förvärvade på annat sätt. Du behöver också ha längre erfarenhet från informationssäkerhet/IT-säkerhet och dataskyddsfrågor i en komplex verksamhet.

Det är meriterande med kunskap om standarderna SS-ISO 15489 och ISO27001 liksom erfarenhet av infrastruktur-/el-/energibranschen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du samarbetar bra med olika människor och ser nätverkande som en viktig del i ditt arbete. Du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation och skapar aktivt dialog med andra. Du strukturerar självständigt ditt arbete på ett effektivt sätt, driver på och uppnår resultat, men kan vid behov styra om och anpassa dig till förändrade förutsättningar. Du ser möjligheterna i förändring och drivs av att ständigt utveckla och göra det bättre för kunden.    

Urval och intervjuer kommer ske efter att annonsen har stängt, den 21 augusti!

Välkommen med din ansökan!

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt. Säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Malou Torverud
Informationssäkerhetsspecialist
021-39 53 88 (nås från den 11 augusti)


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.