Gå till innehållet

Krafthandlare - fysisk handel sökes till Mälarenergi

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Avdelningen Elhandel säljer el till företag och privatpersoner både lokalt och över hela Sverige. Vi erbjuder våra kunder schyssta elavtal från vatten-, vind- eller solkraft. Avdelningen består av 14 medarbetare idag. Krafthandeln är en viktig del av verksamheten där du hamnar mitt i den spännande utvecklingen av elmarknaden som nu äger rum.

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny medarbetare till vår avdelning Elhandel. Som krafthandlare med inriktning mot fysisk handel är du en i teamet som arbetar med att utföra den fysiska handeln på elmarknaden samt vara med och utveckla densamma i en tid som präglas av stor förändring och spännande utveckling. Arbetet innebär att vara med i den fysiska handelsprocessen som innefattar marknadsanalys, handel på olika elmarknader och uppföljning av verksamheten. Att hela tiden göra bättre prognoser för bättre affärer är din stora drivkraft.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom teknik eller ekonomi alternativt relevant branscherfarenhet inom Energi/Bank/Försäkring. Vi ser gärna att du har mycket goda IT-kunskaper, kunskap inom matematik och programmering är också ett plus.

Du har ett tydligt intresse för marknaden och viljan att handla och göra affärer. Som person behöver du vara driven, nyfiken samt noggrann och analytisk med god förmåga att kommunicera och samarbeta med medarbetare, kunder och samarbetspartners. 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.


Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-02-01

Kontakt

Björn Lundkvist
Avdelningschef Elhandel, Marknad och Försäljning
073-940 53 52


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.