Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB, affärsområde Värme söker en Produktionstekniker

Beskrivning arbetsplatsen

Till vår enhet Produktionssupport söker vi nu en produktionstekniker. Produktionssupport består av två grupper Planering och Kemi. Tjänsten produktionstekniker ingår i gruppen Planering.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du att ha ett eller fler anläggningsområden där du bland annat kommer ansvara för att uppdatera avgränsningsmallar, samordna och planera provdrifter, skapa avgränsningsplaneringar samt planera start och stopp för större underhållstopp.

I rollen som Produktionstekniker så är huvudarbetsuppgifterna att; Bemanna tillståndscentret och stötta arbetstillståndshanteringsprocessen vid behov. Stötta andra produktionstekniker i deras anläggningsområden. Säkerställa att instruktioner och rutiner finns gällande den process man har ansvar för. Samordna planeringen av löpande underhållsarbete som utförs i anläggningen.

I arbetsuppgifterna för ditt anläggningsområde ingår det att analysera driften och ständigt hålla sig uppdaterad om anläggningsförändringar och anläggningsstatus för att kunna stötta revisionsplanerare och skiftgruppschefer med planering av större underhållsstopp. Men även att stötta underhållsavdelningarna vid löpande underhåll av anläggningarna samt även stötta kommunikation mellan drift och andra enheter. Därtill tillkommer att säkerställa avgränsnings och tillståndsplaneringen inför revisioner och större underhållsstopp. Ta fram en start och stopp planeringar samt beskrivning som stöd till skiftgruppchefen och revisionsplaneraren. Samordna och planera provdrifter under och efter revisioner och större underhållsstopp. Du kan få delta i olika projekt som referens.

Din profil

Du som söker har utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom kraftvärme/processteknik. Du bör ha några års relevant arbetslivserfarenhet som tekniker/beredare och är genuint intresserad av teknik och koordinering. B-körkort är önskvärt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen har du lätt för att samarbeta, strukturera och organisera. Vidare är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Du är handlingskraftig, engagerad och har lätt för att ta till dig ny information och lära dig nya arbetsuppgifter.. Du har även förmåga att anpassa dig till ändrade förhållanden och att kunna omprioritera arbetsdagen, vi ser därför gärna att du både är flexibel och prestigelös.


Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB 

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-05-09

Kontakt

Robert Johansson
Enhetschef - Värme Produktion Drift
0765693902


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.