Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker förvaltningsledare med inriktning mot affärssystem till IT-avdelningen

Vill du ha ansvar för flera verksamhetskritiska system och samtidigt bidra till att bygga framtidens hållbara samhälle? Då har du möjligheten här! Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas.

Om arbetsplatsen

IT-avdelningen ansvarar för affärs- och verksamhetssystem, teknisk plattform och IT-tjänster. Vi ansvarar även för IT-drift i flera driftmiljöer och IT-support med en väg in för alla supportärenden. I det ingår bland annat att erbjuda självservice för IT samt att maximera användandet och verksamhetsnyttan i befintligt IT-stöd. IT ska vara en möjliggörare för verksamheten att nå sina mål. 

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare med inriktning mot affärssystem leder du bland annat arbetet med affärssystemet IFS Applications som används för bland annat ekonomi, inköp, underhåll och projekt mm. Du ansvarar för planer och budget och arbetar tillsammans med teamet för att nå uppsatta mål. Du kommer att inneha en viktig roll i Mälarenergis arbete med digitalisering och automatisering. Med start under hösten genomförs en större uppgradering av IFS Applications, vilket innebär ett spännande och utmanande projekt. 

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande och vi önskar att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetskritiska system. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Har du erfarenhet av agila arbetssätt i tvärfunktionella team är det meriterande. Ytterligare meriterande är om du har erfarenhet av IFS Applications eller liknande affärssystem.

För att lyckas i rollen som förvaltningsledare ser vi att du är en person som tar ansvar, har ett starkt driv, är kommunikativ, strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Vidare har du förmågan att se helheten och översätta verksamhetens krav och behov till effektiva IT-lösningar. Du har lätt att samarbeta och du inger ett stort förtroende.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi har löpande urval på den här tjänsten så vänta inte med att söka!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-29

Kontakt

Mikael Pernell
Avdelningschef IT


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.