Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Enhetschef Drift till Distributionsnät

Har du intresset för teknik och att leda andra? Då kanske tjänsten som Enhetschef för driften inom Distributionsnät är något för dig? 

Vi erbjuder en trygg, säker och trivsam arbetsplats där du som medarbetare får möjligheten att utvecklas och lära dig nya saker. 

Om arbetsplatsen

Avdelningen distributionsnät ansvarar för all drift och underhåll av koncernens FV-, kyla- och VA-nät dygnet runt inom vårt verksamhetsområde. Utöver detta ansvar vi även för all projektgenomförande och dokumentation.  Vi är fem enheter inom vår avdelning och totalt består distributionsnät av 60 medarbetare. Drift VA, Drift FV och förebyggande underhåll är ca 12 personer vardera enhet. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Distributionsnät.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschefen för Drift och avhjälpande underhåll fjärrvärme så fokuserar du på det operativa dagliga och arbetar mer med det som uppstår i det korta perspektivet. Du har ansvaret för leveranstillgängligheten och säkerställer  att vi har rätt resurser och fattar beslut kring åtgärder rörande driftlägen, driftstörningar för att säkra fjärrvärmeleveranserna till våra kunder.

I rollen ingår även ansvar för övergripande mål, ekonomi och personal på enheten. Daglig styrning, effektivitet och bra arbetsmiljö är en naturlig del.  Du inser vikten av branschens utveckling och ständiga förändring samt är insatt i de arbeten som pågår ute i fält för att kunna stötta i frågor som uppstår. Då mycket av uppgifterna utförs via upphandlade tjänster och entreprenader är affärsmässighet och relationsbyggande viktiga delar.

Samarbetet med övriga enheter är en självklarhet i det dagliga arbetet för att vi tillsammans ansvarar för leveranser av FV, kyla och VA dygnet runt.

Tillsammans ansvarar vi för att aktivt delta och bidra till att föra verksamheten framåt.

Din profil

Vi söker dig som minst har gymnasial utbildning med inriktning mot teknik eller liknande. Vidare har du har erfarenhet av ledarskap och/eller erfarenhet från samordning. Det är meriterande om du har  tidigare erfarenhet av personalansvar. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av mark och anläggning inom energibranschen eller processindustrin. Svenska i tal och skrift är ett krav och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Även B-körkort är ett krav. Vi ser att du har goda datakunskaper. 

Vi söker dig som är strukturerad, kan prioritera och har en förmåga att fatta beslut. Du behöver ha en förmåga till helhetssyn, förståelse för komplexiteten i olika arbetsuppgifter och kunna se samband i frågeställningar. Du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa goda relationer och samarbeten. 

Du identifierar dig med Mälarenergis värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.  

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag.

Trevlig sommar!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-23

Kontakt

Christer Modig
Avdelningschef - Distributionsnät
021-395023


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.