Gå till innehållet

Mälarenergi AB söker Fastighetsförvaltare

Om arbetsplatsen

Sedan en tid tillbaka har förvaltningen av koncernens fastigheter centraliserats. Med första centraliseringsetappen ligger vi på närmare 40 000 kvm byggnadsyta som vi förvaltar. Fastigheter vi jobbar med är; Reningsverket, Vattenverket, Navet, Seglargatan, Kraftvärmeverket och även externt inhyrda lokaler. 

Fastighetsteamet ansvarar för skötsel och drift för delar av koncernens fastighetsbestånd. Vi ansvarar även för koncernens arbetsplatsanknutna tjänster till fastigheterna såsom kontorsmiljöer, receptioner, konferensrum och lokalvård. Fastighetsavdelningen är en stödfunktion till affärsområdena och dotterbolagens verksamheter så dessa fullt ut kan sköta sin produktion och distribution. Vi ansvarar således för de fastighetsdelar som inte är direkt kopplade till produktionen. Teamet utgår från Navet som är vårt nya huvudkontor. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka utvecklingen av fastighetsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som Fastighetsförvaltare ansvarar du för den tekniska och ekonomiska förvaltningen av Mälarenergis kontorsfastigheter, ägda och inhyrda. Du är rådgivande inom koncernen i frågor gällande bland annat fastighetsförvärv, fastighetsförsäljning, värdering och hyresjuridiska frågor. Du är delaktig i förhandlingar gällande hyreskontrakt och hyror samt arbetar för att avtal för fastighetsrelaterade varor och tjänster så långt som möjligt tecknas koncerngemensamt med hjälp av inköpsavdelningen. Du är också ansvarig för och driver det systematiska brandskyddsarbetet i vissa av våra fastigheter.

Som samordningsansvarig för facility management säkerställer du att vi, i nära samarbete med verksamheterna och våra beställare, anpassar lokalerna efter deras behov och olika förutsättningar. Du beställer ombyggnationer och anpassningar för att sedan kontrollera slutresultatet. Vid nyproduktion är du rådgivande utifrån perspektivet som förvaltare.  Även om rollen kräver viss byggnadsteknisk kunskap har du i de mer tekniska komplexa frågorna stor hjälp av våra tekniska förvaltare. 

Din profil

För att lyckas i rollen så är du van att ta snabba beslut, planera och driva projekt, sätta upp mål och organisera det dagliga arbetet. Du är en kommunikativ och inspirerande person som tar ansvar och pekar ut riktningen, rådgör och följer upp resultat. Du har en eftergymnasial utbildning inom passande område som exempelvis fastighetsförvaltning eller ekonomi. Har du arbetslivserfarenhet från fastighetsförvaltning så ser vi det som starkt meriterande. Dina kunskaper inom budget och ekonomiska analyser gör det lättare i vardagen att nå målet med ekonomi i balans.   

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Mälarenergi erbjuder

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Vill du vara med och leverera fastighetsförvaltning med hög servicenivå? Då har du möjligheten här! Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Här får du utvecklas tillsammans med oss och säkerställa att verksamheten får den support som krävs för att maximera verksamhetsnyttan.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-12-16

Kontakt

Robin Norlén
Avdelningschef Fastighet
021-39 50 67


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.