Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Förvaltningsledare IT

Vill du leda förvaltningen och utvecklingen av flera verksamhetskritiska system och samtidigt bidra till att bygga framtidens hållbara samhälle? Då har du möjligheten här. Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Här har du möjigheten att utvecklas tillsammans med oss och vara en nyckelspelare i arbetet med att erbjuda ett effektivt IT-stöd med hög tillgänglighet.

Om arbetsplatsen

IT-avdelningen ansvarar för förvaltning och utveckling av system, teknisk plattform, infrastruktur, klientplattform och IT-tjänster. Vi ansvarar även för IT-drift i flera driftmiljöer och IT-support med en väg in för alla supportärenden. I det ingår bland annat att erbjuda självservice för IT samt att maximera användandet och verksamhetsnyttan i befintligt IT-stöd. IT ska vara en möjliggörare för verksamheten att nå sina mål. Fokus är att erbjuda effektivt IT-stöd med hög säkerhet och tillgänglighet.

Dina arbetsuppgifter

Som Förvaltningsledare IT med inriktning mot integrationer och molntjänster leder du förvaltningen av flera objekt och system utifrån en PM3-baserad förvaltningsmodell. Du ansvarar för att förvaltade objekt/system tillgodoser verksamhetens behov av effektivt IT-stöd och att beslutade mål uppnås. Vidare ansvarar du för förvaltningsplaner och budget och du arbetar med löpande utveckling och förvaltning av system, ständiga förbättringar och att anpassa funktionalitet till ändrade processer och arbetssätt. 

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande samt erfarenhet av rollen som förvaltningsledare och/eller projektledare. Vi önskar att du har erfarenhet av arbete med integrationer samt utveckling och förvaltning av verksamhetskritiska system. Du har kompetens kring integrationer, säkerhet och molntjänster som Microsoft Azure. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Har du erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3 är det meriterande. 

För att lyckas i rollen som förvaltningsledare hos oss ser vi att du är en person som uppskattar utmaningar. Du drivs av att jobba med allt från idé till färdig lösning. Du har ett genuint intresse för teknik, är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Du planerar, leder och koordinerar ditt arbetet utifrån ett långsiktigt tänk och strategisk förmåga. Vidare har du förmågan att se helheten och översätta verksamhetens krav och behov till effektiva IT-lösningar, samtidigt som du gärna arbetar praktiskt med tekniken. Du är kommunikativ, har lätt att samarbeta och du inger ett stort förtroende.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag. 

Trevlig sommar! 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-09

Kontakt

Mikael Pernell
Avdelningschef IT
021-395021


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.