Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker HR- administratör

Om arbetsplatsen

Vi är idag 10 personer som arbetar på HR-avdelningen på Mälarenergi. Tillsammans så stöttar vi chefer och medarbetare i organisationen med HR-relaterade frågor med utgångspunkt från HRidé och HR strategi. Vårt arbete ligger inom ramen för kompetensförsörjning, med alltifrån medarbetar- och ledarutveckling, rekrytering, rehabilitering, organisationsutveckling, kompetens och utbildningsinsatser, arbetsmiljö samt lön, pension och försäkringar. Det bästa med vårt jobb är att vi dagligen genom eget ansvar, vilja och hög grad av påverkansmöjlighet är med och skapar resultat och därmed gör skillnad. Vi är ett härligt gäng som nu söker våra nya kollega.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som HR administratör har du stort administrativt och koordinerande ansvar när det kommer till utbildningsplanering, inköps-och bokföringsordrar. Du samordnar, planerar, bokar och utvärderar utbildningsinsatser i nära samarbete med berörd chef. Som HR administratör har du koncernövergripande administrativt ansvar att bevaka och säkerställa att certifikat hos våra medarbetare är giltiga. Utöver hantering av våra lagstadgade utbildningar ingår också att samordna och boka kurser/utbildningar/boende/resor inom ramen för medarbetar- och ledarutveckling för hela koncernen.

I dina arbetsuppgifter ingår även;

  • uppdatera och bevaka certifikat och lagstadgade utbildningar i kompetenssystem samt registrera dessa efter genomförande
  • på uppdrag från berörd chef ta fram förslag på kurs/utbildningsleverantörer samt begära in tillhörande offert, underlag för ev. upphandling eller ramavtal
  • att vara kontaktperson för upphandlade utbildningsleverantörer
  • utvärdera och kvalitetssäkra kurs/utbildningsleverantörer 
  • ansvara för att skapa samtliga inköpsordrar inom ramen för HR:s olika inköp
  • kontera och godkänna fakturor i befintligt affärssystem
  • skapa bokföringsordrar för fördelning av kostnader mellan olika bolag
  • ansvara för bokning av introduktionsveckor/chefsintroduktioner
  • övrigt administrativt stöd till HR avdelningens medarbetare kan ingå

Arbetet innehåller flera olika moment och ställer därmed krav på ordning och reda, struktur och flexibilitet. Systemen vi arbetar i är framförallt IFS, Sharepoint, Outlook och Officepaketet.  Att arbeta och ta ansvar för ständiga förbättringar och effektiviseringar är en stor del av det dagliga arbetet. Vi uppmuntrar alltid nya idéer som kan leda till ett effektivare arbetssätt.  

Din profil

Vi söker dig som har gymnasial utbildning och har dokumenterad erfarenhet från administrativt arbete. Meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi. För att du ska vara framgångsrik i denna befattning, så ser vi att du har arbetat med likvärdiga arbetsuppgifter tidigare. Du uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift, har mycket goda datakunskaper och behärskar Officepaketet. Meriterande om du har arbetat i system såsom IFS, Catalystone och Sharepoint.

För att trivas och lyckas i rollen så ser vi att du arbetar på ett noggrant sätt och är uppmärksam på detaljer i arbetet samtidigt som du har lätt för att se till helheten. Du trivs i roller där det finns deadlines och du är mån om att alltid leverera i tid med god kvalité. Vidare tar du alltid stort ansvar för det egna arbetet i såväl framgång som motgång. Du har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och vara en drivande kraft i att effektivisera vårt arbete. Vi ser att du har förmågan att planera din egen tid och driva ditt arbete till resultat.

Som person skapar du lätt goda relationer genom din lyhördhet och höga servicegrad. Givetvis är du ansvarsfull, har humor och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet!

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi hanterar ansökningarna löpande i denna rekrytering.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-12-08

Kontakt

Lina Öberg
HR-chef
021-395179


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.