Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Processkemiingenjör till AO Värme

Om arbetsplatsen

Vi på Mälarenergi tar ett kliv mot ett fossilfritt samhälle och ett steg i detta är Block 7. Vårt arbete som processkemiingenjörer spelar en viktig del i detta i och med att du är en viktig del av att anläggningarna fungerar som de ska, både på kort och på lång sikt. Ditt arbete är viktigt för Mälarenergi ska kunna producera energi på ett miljövänligt, ekonomiskt och driftsäkert sätt.

Som Processkemiingenjör kommer du tillhöra kemigruppen på 4 personer som är en del av enheten Produktionssupport.   

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med processoptimering tillsammans med övriga enheter inom Mälarenergi och även fungera som expertstöd i processkemiska frågor. Arbetet innebär en blandning av praktiskt processarbete i kraftvärmeanläggningen och viss del laboratoriearbete samtidigt som en del av tiden ägnas åt administrativa sysslor så som rapportskrivning, uppföljning av mätvärden och lagefterlevnad. Vidare ansvarar du för drift och underhåll av vattenreningsanläggningar, provtagningsutrustning och driftanalysinstrument samt utvärdera resultat från exempelvis provtagning och analys av processvatten, bränsle, aska och rökgas.

Din profil

Du som söker har högskoleutbildning med inriktning mot kemiteknik- eller process alternativt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har jobbat med och har intresse av energiproduktionsanläggningar, processindustri eller liknande arbetsområden. Svenska i tal och skrift är ett krav.     

För att lyckas i rollen har du ett allmänt tekniskt intresse och tar stort eget ansvar. Vidare har du en analytisk förmåga och är bra på att uttrycka dig informativt. Du följer instruktioner och riktlinjer och håller dig till tidplaner. Du är bra på att skapa relationer och nätverk både inom och utanför organisationen.    

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter kan du läsa mer här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-01-05

Kontakt

Mattias Larsson
TF Enhetschef - Värme Produktion Produktionssupport
0765693602


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.