Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Strategisk inköpare till Inköp

Vill du arbeta i en spännande bransch där du i din roll som strategisk inköpare har mycket att säga till om, kan påverka och arbetar nära verksamheten?  

Om arbetsplatsen

Inköpsavdelningen består idag av 10 personer som arbetar koncernövergripande med kategoribaserat inköp. Vi ansvarar bl.a. för upphandling, avtal, förhandling och orderhantering. Gruppen präglas av ett högt engagemang och vår strävan är att vara branschledande i vår bransch inom inköp. Nu söker vi dig som vill vara del en av det här teamet och bidra till vår fortsatta utveckling.Teamet utgår från Navet som är vårt nya huvudkontor. 

Dina arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare och kategoriledare kommer du att arbeta i våra kategorier Facility Management samt Fordon & Transporter. Det innefattar bl.a. inköp/upphandling av fastighets-/arbetsplatsanknutna tjänster, vår fordonsflotta samt våra transporter.

Du kommer bland annat att; 

  • Leda det tvärfunktionella kategoriteamet och ansvara för fortsätt utveckling
  • Definiera, förankra och implementera relevant försörjningsstrategi för kategorierna
  • Att genom inköp/upphandling säkerställa att behov av vara och/eller tjänst från verksamheten tillgodoses utifrån rätt funktion, till rätt kvalitet, till rätt pris vid rätt tillfälle.
  • Mäta, följa upp och rapportera mätetal för kategorin
  • Förhandla och upprätta avtal i enlighet med lagar och regler
  • Tillsammans med taktisk inköpare upprätthålla och leda en leverantörsbas som är finansiellt stark, teknisk kompetent och strategiskt anpassad

Du ansvarar för att affärsmässigheten i alla dina leverantörskontakter och du ansvarar för affärsrelationen med upphandlade leverantörer inom de specifika kategorierna.  

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller liknande kompletterat med arbetslivserfarenhet av inköp på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att arbeta med inköpsstrategier, leda större leverantörsförhandlingar och du har arbetat med kategoribaserat inköp. Vidare ser vi att du har god datavana och lätt för att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat med LUF samt om du har erfarenhet av affärsjuridik och entreprenad- och/eller förvaltningsjuridik.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandling av fastighetsanknutna tjänster och det är starkt meriterande om du har arbetat i liknande bransch.

För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Du påvisar god affärsmässighet, är skicklig på att kommunicera och presentera på ett engagerande sätt och du har lätt för att skapa goda relationer med interna så väl som externa intressenter och leverantörer. Dina beslut baserar du på fakta, tack vare ditt goda omdöme och din analytiska begåvning. Du vågar utmana och tycker det är roligt att göra affärer.
 
Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.
 
Vi kommer att aktivt påbörja arbetet med ansökningarna efter sista ansökningsdag.
 
Trevlig sommar!
 
Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-09

Kontakt

Daniel Marchetti
Inköpschef
021-395337


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.