Gå till innehållet

Mälarenergi AB söker systemutvecklare

Är du sugen på att göra skillnad på riktigt och arbeta som systemutvecklare i en framtidsbransch?

Om arbetsplatsen

När du jobbar på Mälarenergi bidrar du till att göra samhället lite bättre. Som ett led i vårt fokus framöver satsar vi på att utveckla vår förmåga gällande ett Kund- och datadrivet förhållningssätt. För att lyckas med denna resa behöver vi ta flera viktiga kliv – därför stärker vi oss inom områdena analys och utveckling. Vi söker nu 3 systemutvecklare som vill bidra till samhällsviktig utveckling tillsammans med både kunder och kollegor! 

Dina arbetsuppgifter

Som systemutvecklare hos oss på Mälarenergi kommer du att arbeta med att skapa förutsättningar för andra utvecklingsteam och i tätt samarbete med dem utveckla och förädla API:er, datatjänster och integrationer. Om du gillar att bygga plattformar och hålla ihop olika tjänster så är rollen som systemutvecklare något för dig! I rollen kommer du att vara delaktig i arbete med både analys, design, utveckling, tester och underhåll av framtagna lösningar. Du producerar kod och tjänster som kommer vara centrala för vår uppbyggnad av ett informations- och tjänstelager. Vi väljer verktyg efter vad som ska lösas, men primärt använder vi .NET-miljön för backendutveckling.

Eftersom vi avser göra stora förflyttningar och etablera en utökad intern utvecklingsförmåga kommer du med din erfarenhet och kompetens att ha stora möjligheter att bidra i de vägval vi gör. Vill du verka för ett mer hållbart samhälle och tror du också att nyckeln till framgång när svåra problem ska lösas stavas inkludering, samarbete och mod ska du söka jobb hos oss! 

Med ett öppet och utforskande förhållningssätt arbetar vi för en kunddriven utveckling med fokus på resultat och effekt över tid. Vi har som mål att göra skillnad på riktigt och göra det genom att inkludera kunder och utforska behov och bakomliggande motiv tillsammans. Vi söker därför nu tre systemutvecklare som vill vara med på vår resa. 

Vi strävar hela tiden efter att tillämpa modern teknik och testar olika arbetssätt, till exempel Design Sprints-veckor, par- samt MOB-programmering med syftet att hitta för oss nya arbetsformer som ska bidra till ökad leveransförmåga. 

Din Profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig. Dokumenterad relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom programmering är av stor vikt.

Vi ser att du behärskar minst ett av nedanstående områden, vilket är ett krav för tjänsten:

  • Backend-utveckling
  • Flerårig erfarenhet av .NET-plattformen
  • Databaser – (MS) SQL/PostgreSQL
  • Azure DevOps/TFS/Git
  • RabbitMQ, BizTalk
  • Vanliga designmönster

Om du behärskar flera av dem så ser vi det som mycket meriterande.

Du trivs att jobba i team och är intresserad av ny teknik, driven, prestigelös och har lätt för att kommunicera med andra. Du har lätt för att sätta dig in i befintlig kod och gillar att utmanas av såväl nyutveckling som underhållsutveckling. Du är noggrann, ansvarstagande, kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi uppskattar kreativa problemlösare som inte är rädda att testa nya saker även om det går fel. Det är i görandet som vi lär oss och utvecklas och vi ser fram emot att lära oss med dig! 

Du är välkommen att lägga in länken till din linkedinprofil direkt i formuläret istället för CV. Vi arbetar löpande med ansökningarna.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-11-30

Kontakt

Anna-Karin Björckebaum
Avdelningschef, IT Utveckling och Digitalisering
021-39 62 14


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.