Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Taktisk inköpare till Bränsleinköp, AO Värme

Om arbetsplatsen

Du kommer att tillhöra avdelningen Bränsle & Råvaror inom AO Värme, som årligen kontrollerar och ansvarar för hela anskaffningsprocessen med mer än 1 miljon ton material. Allt ifrån marknadsanalys, upphandling, avtal, avrop, logistik, kvalitetskontroll och slutligen inlastning via maskintjänster till våra produktionsanläggningar. I ansvaret inom avdelningen ligger även att hantera kunder/leverantörer samt redovisa utfall och trender på anskaffningsprocessen för att göra AO Värme mer effektivt.

Avdelningens två enheter jobbar tätt ihop för bästa gemensamma resultat. Enheten Bränsleinköp ansvar för att avtal upprättas för alla bränslen/avfall enligt produktionsbudgeten och för avtal så att restmaterial och aska kan avsättas, medan enheten Bränsleförsörjning ansvarar för att bränsle och råvarutillgången levereras till produktionsanläggningarnas bunker, markficka, silos eller annan anläggning som motsvarar driftplaneringen, utifrån den risk som bestämts och med en lämplig flexibilitet.

 

Dina arbetsuppgifter

Som Taktisk inköpare för bränsle och avfall kommer du samarbeta med vår strategiska inköpare i inköpsarbetet. Vi har stora volymer som ska in och fram till anläggningen varje år och det är ett högt tryck och utmaningar i att hitta rätt material och rätt leverantör. Det ställer krav på att hitta samarbeten, hitta leverantörer och bygga långsiktiga relationer. Du kommer att arbeta operativt och nära verksamheten för att säkerställa behov och leverans. Förutom att hitta samarbetsytor internt, samla fakta och informera om inköp så ska du även se till att avtal finns på plats, dokumentera, förhandla enligt avtal, äga leveransplan och följa upp leveransprecisionen. Du följer inköpsprocessen från behov till leverans av materialet. 

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser gärna att du är en drivande person som tar dig an uppsatta mål och utmaningar med entusiasm. Du tar initiativ och arbetar självständigt med leverans och kvalitet i fokus. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för verksamhetens behov och ha lätt för att skapa och upprätthålla relationer med våra kunder och leverantörer. Genom god planering och struktur skapar du förutsättningar för att arbeta proaktivt.

Vidare så ser vi att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik, kvalitet eller liknande. Svenska i tal och skrift är ett krav. Dessutom har du erfarenhet av att arbeta med kunder och/eller leverantörer samt mycket god datavana. Det är meriterande om du har anläggningskännedom och erfarenhet från inköp, logistik eller miljö.

Du identfierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi kommer att aktivt börja arbeta med ansökningarna efter sista ansökningsdag. 

Trevlig sommar!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-30

Kontakt

Jens Nerén
Avdelningschef Bränsleinköp
021-395357


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.

Vår affärsidé
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar.

Vår vision
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen.

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.