Gå till innehållet

Mälarenergi AB söker två Kommunikationsstrateger till koncernfunktion Varumärke- och kommunikation

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Var med och bygg Mälarenergis helt nya koncerngemensamma funktion; Varumärke och kommunikation.
Vi skapar nu ett team på tolv medarbetare som tillsammans ska ansvara för att utveckla Mälarenergis varumärke och strategiska kommunikation på bästa sätt. Teamet ska arbeta proaktivt och planerat med koncernens kommunikation samt agera strategiskt stöd till respektive affärsområde och dotterbolag. Vi är mitt uppe i en spännande förändringsresa där den nya funktionen fått i uppdrag att med strategisk kommunikation som verktyg nå koncernens gemensamma mål och vision.
Vi söker därför ytterligare två kommunikationsstrateger med mycket god erfarenhet av att använda sitt strategiska tänk i operativt arbete. Vi hoppas du vill vara med oss på resan till morgondagens kommunikationsavdelning.

Dina arbetsuppgifter

Som Kommunikationsstrateg utgår du alltid från varumärket Mälarenergi även om du mer specifikt koncentrerar dig på ett eller ett par av våra affärsområden och dotterbolag. Du ansvarar för att strategiskt, taktiskt och operativt samordna verksamheternas interna och externa kommunikation. Du projektleder och producerar kommunikationsplaner, sätter budskap och agerar stöd för verksamheten i kommunikationsfrågor. I arbetet ingår även frågor kopplade till evenemang, sponsring- och partnerskap.
Du leder dina projekt självständigt men arbetar också tätt samman med kollegor inom funktionen där du ingår i ett team av fyra kommunikationsstrateger.

Din profil

Vi söker dig som har ett brinnande engagemang för varumärke och kommunikation i kombination med intresse för samhällsutveckling och att lära dig mer om Mälarenergis verksamhetsområden.
Du är nyfiken och lyhörd och har förmågan att bedöma hur kommunikativa insatser bäst löses. För att lyckas i rollen är det viktigt med ett helhetsperspektiv och att kunna pendla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. För att trivas i rollen krävs att du är en proaktiv och praktisk ”doer” som driver projekt och frågor framåt. Att skapa goda relationer och främja samverkan över gränser inom organisationen är också en viktig del av ditt arbete.
Du har en mycket god språklig förmåga på svenska i tal såväl som skrift. Erfarenhet från ledningsgruppsarbete är meriterande.
Du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.
 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 


Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-01-23

Kontakt

Louise Anestad
Funktionschef Kommunikation och Varumärke
079-062 07 52


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.