Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi AB söker Två Projektledare till Kraftvärmeverket, AO Värme.

Om arbetsplatsen

Mälarenergi AB AO Värme är ett bolag som ständigt utvecklas och strävar efter att ligga i framkant miljö och teknikmässigt. Då projektenheten på Kraftvärmeverket ansvarar för att genomföra framtida investeringar så möter Projektenheten ständigt nya utmaningar i att leverera rätt teknik i rätt tid till rätt pris och kvalitet.

Vår enhet består idag av 5 medarbetare samt ca 10 konsulter som ansvarar för att i projektform genomdriva anläggningsändringar och investeringar som ingår i affärsområdets investeringsbudget.    

Arbetsuppgifter

Vi behöver anställa två projektledare då våra tidigare har gått vidare internt inom bolaget.

Som projektledare hos oss ansvarar du för att leda och genomföra tilldelade uppdrag i enlighet med uppdragsbeskrivningen. Du kommer att ansvara för att upprätta och följa upp obligatorisk projektdokumentation och genomföra uppföljning av budget, tidplan och kvalitet.    

Vidare innebär arbetet att  

• Kontinuerligt leda och säkerställa att projektet har rätt resurser samt följer Mälarenergi projektprocess.

• Säkerställa vår leverans och kommunikation gentemot beställare under genomförandet.  

• Ansvara för att driftsättning och godkännande av anläggningsdelen genomförs i enlighet med ingångna avtal och gällande föreskrifter.  

• Ansvara för att slutgiltig projektdokumentation och teknisk dokumentation godkänts och arkiverats.   

• Ansvara för tecknande av avtal med leverantörer samt vara huvudsaklig kontakt gentemot entreprenörer och leverantörer.  

• Identifiera och upprätta underlag för godkännande av ändringar, tillägg- och avgående arbeten (ÄTA)  

• Ansvar för säkerställande av att granskning utförs i projektet enligt kravspecifikationer.

• Säkerställa att erforderlig provning och tester genomförs och dokumenteras.  

• Bidra till att ständigt förbättra processer och rutiner.    

Rapportering sker till beställare och styrgruppen i projektet. Hälsa, Miljö och Säkerhets aspekt finns med genom projektets alla faser.  

  

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från processindustrin och har erfarenhet från arbete i projektform. Det är mycket meriterande om du har projektledarerfarenhet. Vidare har du goda kunskaper i Office- Programmet och har arbetat i MS-project eller liknande program.   Vi arbetar i IFS som affärssystem och ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet från IFS eller liknande system. Har du Bas- P/U så ser vi det som meriterande likaså om du har kunskaper inom entreprenadjuridik.  B-körkort är ett krav.     

För att trivas i rollen som projektledare hos oss så ser vi att du är strukturerad och planerar projekt i god tid och nyttjar tiden på ett effektivt sätt. Att leda andra känns naturligt för dig och du har förmågan att motivera och driva ditt team så att ni når uppsatta mål. Vidare så ser vi att du har ett gott självförtroende, är initiativtagande och vågar fatta beslut. Du är tydlig i både tal och skrift och på så vis bygger du förtroende. Du kan arbeta såväl självständigt som i team.    

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-22

Kontakt

Kofi Solomon
Enhetschef - Värme Strategi & Utveckling, Projekt
021-39 50 29


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.