Gå till innehållet

Mälarenergi AB söker Webbansvarig till koncernfunktion Varumärke- och kommunikation

Om arbetsplatsen

Var med och bygg Mälarenergis helt nya koncerngemensamma funktion; Varumärke och kommunikation.


Vi etablerar ett nytt team på tolv medarbetare som tillsammans ska ansvara för att utveckla Mälarenergis varumärke och strategiska kommunikation på bästa sätt. Teamet ska arbeta proaktivt och planerat med koncernens kommunikation samt agera strategiskt stöd till respektive affärsområde och dotterbolag. Vi är mitt uppe i en spännande förändringsresa där den nya funktionen har i uppdrag att driva arbetet mot målet kommunikation som strategiskt verktyg och hjälp för att nå koncernens gemensamma mål och vision.


Är du vår nya webbansvarig som har förmågan att både skapa engagerande innehåll och utveckla webbplatser till att bli mer kund- och varumärkesorienterade? Vi hoppas du vill vara med oss på resan till morgondagens kommunikationsavdelning.

Dina arbetsuppgifter

Som Webbansvarig utgår du från ett helhetsperspektiv för varumärket Mälarenergi. Du, tillsammans med engagerade kollegor, ansvarar för att strategiskt såväl som operativt fylla både Mälarenergis webbplats www.malarenergi.se samt vårt intranät med innehåll. Erfarenhet av arbete med tillgänglighet, SEO och SEM, krävs för rollen. Du ingår i olika tvärfunktionella grupper som alla handlar om att bygga starka kanaler för information och kommunikation. I din roll verkar du mellan koncernens olika verksamhetsområden och IT.


Du är en van kravställare som gärna tar rollen som projektledare. Du har förmågan att fånga upp behov och omsätta dem i aktivitet och handling. Målet med Mälarenergis webbplatser är att ge bästa tänkbara förutsättningar och nytta för våra kunder och medarbetare.
För att trivas hos oss har du förmågan att arbeta både självständigt och i team. Dessutom är du lyhörd för omgivningen och kundens behov. Du har helt enkelt förmågan att ta initiativ, sätta i gång saker och slutföra dem. Som person är du strukturerad, flexibel och kreativ.

Din profil

För att trivas hos oss är du en duktig kommunikatör som har en relevant utbildning inom kommunikationsområdet. Du arbetar obehindrat med text, bild och film och har flerårig erfarenhet från att arbeta strategiskt såväl som operativt med webben som plattform. Du har talang för att göra komplicerat innehåll till intressant läsning och förstår skillnaden kring informativa, beskrivande och säljande texter. Du navigerar bekvämt i det digitala landskapet och är van att axla ansvar för både små och stora projekt.


Du har ett helhetsperspektiv, är lyhörd och arbetar kundorienterat. Självklart är du tekniskt intresserad, van vid att mäta, följa upp och analysera data, exempelvis Google Analytics. Det är viktigt att du är en lagspelare som tycker om att arbeta i team. För att du ska trivas i rollen måste du vara en proaktiv och praktisk ”doer” som kan arbeta under tidspress och skarpa deadlines. I rollen ingår också att vid behov arbeta med andra arbetsuppgifter som förekommer på en kommunikationsavdelning. Vi ser att du har god kunskap i CMS-publicering samt Adobe-program.

Du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 

Mälarenergi erbjuder

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Vill du vara med och leverera kommuniktion med hög servicenivå? Då har du möjligheten här! Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Här får du utvecklas tillsammans med oss och säkerställa att verksamheten får den support som krävs för att maximera verksamhetsnyttan.

 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-12-14

Kontakt

Louise Anestad
Funktionschef Kommunikation och Varumärke
079-062 07 52


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.