Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Distributionselektriker

Vill du vidareutvecklas, testa något nytt och samtidigt göra skillnad? Är du elektriker som trivs att arbeta praktiskt men känner att du kanske gjort allt som går att göra inom ditt område, kanske är rollen som distributionselektriker något för dig? Som distributionselektriker ser du till att din familj, dina grannar, ja hela Västra Mälardalen får el. Du, tillsammans med dina kollegor ser till att göra vardagen lite lättare för oss alla.

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som alltid sätter kunden i fokus och som vill vara med och bygga vidare på sammanhållningen som vi känner i vår grupp. Vi tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet. Vi satsar hårt på att utföra våra uppdrag på ett säkert sätt, det är inget som kan ifrågasättas på något vis. 

Vi utgår från vårt kontor i Köping alternativt Västerås och arbetar fritt under ansvar med inkommande uppdrag inom regionen. Vårt nät sträcker sig från Upplandsgränsen till Hjälmaren.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som trivs med ett fritt och omväxlande arbete som kräver stor kunskap. Här får du arbeta praktiskt med stundtals totalfokusering och ha ett stort ansvar. Att arbeta fysiskt utomhus ser du som en naturlig del av vardagen. Viktigast av allt är att du har en vilja och ambition av att lära dig mer för att utvecklas till en roll som distributionselektriker.  

Hos oss får du arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom distributionsnät t.ex. ny och ombyggnation, hög och lågspänning, både linje och kabel, drift och underhåll, reparationer samt ArbeteMedSpännings (AMS)-arbeten. Det viktigt att du trivs med ett fysiskt krävande arbete men även att du trivs med höga höjder när såväl arbetet kräver. Du kommer även vara i kontakt med mycket människor och därför är det också viktigt att du är serviceinriktad och kan bemöta kunder på ett bra sätt.


Du kan komma att ingå i enhetens beredskapsorganisation. Där det idag är organiserat så att den delas upp på 7 beredskapslag om 2 man i Köping och lika i Västerås. Dessa lag har beredskap var sjunde vecka. Det innebär att vi inte har någon enmansberedskap. 

Så ta chansen och sök ett arbete hos en bra arbetsgivare på en trygg arbetsplats med trevliga arbetskamrater. Vänligen skriv vilken av orterna som intresserar dig i ansökan. 

Din profil

Du som söker har 3-årig har en elteknisk utbildning med inriktning montör eller motsvarande. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet som distributionselektriker. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt så har du goda datakunskaper. Krav på B körkort och BE körkort är meriterande. För att lyckas i rollen så är du en lagspelare som alltid ser till gruppens bästa. Du tar ansvar för ditt arbete, är initiativtagande och ser alltid till att utföra ditt arbete på ett säkert och kvalitativt sätt. Vidare så ser vi att du är kommunikativ och har en god serviceförmåga och ser till kundens bästa i alla lägen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Vi kommer att arbeta löpande med rekryteringen, med ett första urval i mitten av november och ytterligare ett urval efter sista ansökningsdag.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-12-02

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.