Gå till innehållet

Mälarenergi Elnät AB söker en Systemutvecklare som vill utvecklas med oss!

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Avdelningen Marknad och Mättjänster har ett övergripande ansvar för Mälarenergi Elnät ABs kundrelationer och vi möter dagligen våra kunder i mätning, avräkning och debitering samt anslutningsärenden. Den här rollen kommer att vara en del av enheten Projekt & System som är ett viktigt nav för att utveckla vår verksamhet och driva våra strategiska frågor. Vi är ett engagerat gäng som drivs av att hjälpa andra och varandra för att vi tillsammans ska bli lite bättre än gårdagen. Nu letar vi efter dig som vill utvecklas tillsammans med oss!

Dina arbetsuppgifter

Vi på Marknad och Mättjänster ansvar för att alla mätvärden som samlas in är korrekta och i tid. Detta ställer höga krav på både system och kommunikationen med våra mätare och självklart på vår egen förmåga att kunna drifta, supporta och utveckla våra system. Tjänsten som systemutvecklare innebär ansvar för att befintliga system och kommunikation fungerar optimalt samt att supporta kollegor i våra digitala appar och system. I rollen ingår även att vara drivande i vårt utvecklingsarbete, att ansvara för att ta fram nya systemlösningar och att föra en teknisk dialog gentemot leverantörer när det gällande hårdvara och integrationer med krav på prestanda och tillgänglighet. 

Tjänsten kommer att komma i kontakt med IT-säkerhetsfrågor och det kräver samverkan med bland andra IT-avdelningen men även tätt samarbete med andra systemutvecklare och IT-säkerhetsfunktioner på Elnät. En viktig arbetsuppgift är omvärldsbevakning av det som kommer ut på marknaden och att vara delaktig i vårt långsiktiga och strategiska arbete; vad kommer att fungera även om tio år trots att utvecklingen går fort framåt och kraven på oss förändras?

 

Din profil

Vi tror att du är person som vågar tänka kreativt för att hitta lösningar på problem och att du dessutom är en doer som omsätter dessa idéer i praktiken. Du är till sättet analytisk och strukturerad och gillar att arbeta med komplexa frågor. Du är lyhörd och letar aktivt efter sätt att förenkla för verksamheten och tycker att även små förbättringar är värda att firas. Automatisering och digitalisering är ord som hjärtat klappar extra för. Du förstår att det här med korrekt och tydlig dokumentation är en förutsättning för att säkerställa drift många år framöver och du ser till att vi, internt samt genom våra leverantörer, levererar med hög kvalitet. För att trivas i rollen tror vi att du har ett genuint teknikintresse, att du är självgående och att du gillar att ta mycket ansvar. Du är nyfiken och vill utvecklas tillsammans med andra. Är det dig vi söker?

Vi tror att du har teknisk utbildning inom kommunikation, data eller motsvarande på högskolenivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av data/IT-säkerhet samt kommunikation. Du har arbetat med övervakning och analys av loggar i syfte att ständigt förbättra applikationer och eliminera risker. Erfarenheter av arbete med systemdesign eller systemarkitektur värderas högt. Du gillar att hantera och analysera stora mängder data och känner dig hemma med begrepp som SQL, Power Shell, Biztalk och Oracle. Underhåll och driftuppföljning av Linux-miljöer är något du har erfarenhet av eller är intresserad av att lära dig. Du talar och skriver flytande på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-06-06

Kontakt

Coni Ronsten
Enhetschef Marknad och Mättjänster, Projekt och system
021-39 53 27

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.