Gå till innehållet

Mälarenergi Elnät AB söker Enhetschef till Driftcentralen

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och lever efter våra värderingar - Vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Hos oss erbjuds du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi erbjuder en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till en flexibel arbetsplats som främjar balansen i livet och skapar goda möjligheter till effektivt resursutnyttjande.

Om arbetsplatsen

Avdelning Nätdrift ansvarar för drift och utveckling elnätet. I utvecklingsarbetet ingår planering av förnyelse av elanläggningar samt nyinvesteringar på ett framtidssäkert sätt. I driftarbetet ingår den dagliga driften av elnätet, avhjälpning av fel, planera och beställa förbyggande underhåll samt utveckling av våra primärsystem. Inom avdelningen innehas anläggningsägande samt elanläggningsansvar. Mälarenergi Elnät och Avdelningen Nätdrift söker nu en enhetschef med ansvar för driftcentralen.   

Dina arbetsuppgifter

Driftcentralen är företagets nav. Härifrån övervakas och styrs elnätet, vi tar emot felanmälan från våra kunder samt för andra nätägare både inom Mälarenergikoncernen samt för externa kunder. Driftcentralen är bemannat dygnet runt av din personal. I rollen som enhetschef ansvarar du för budget, arbetsmiljö och personalansvar för 7 Driftcentraltekniker. Du ansvar även för avtal för alla externa tjänster inom våra ansvarsområden. Du kommer även att ha en aktiv roll i avdelnings utvecklingsarbete kopplat till en effektiv förvaltning av elnätet.

Din profil

Du som söker har relevant utbildning och/eller mångårig erfarenhet från elnätsverksamhet samt har god teknisk kompetens inom området. Du har tidigare arbetat i ledande befattning, har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Då skiftarbete tillämpas krävs goda kunskaper kring schemaläggning och förhållningsätt till gällande lagstiftning kring arbetstider.

För att lyckas i rollen så coachar du dina medarbetare mot gemensamt uppsatta mål. Du ger råd och stöd och uppmuntrar dina medarbetare till utveckling. Du fattar snabba och tydliga beslut och agerar med självförtroende. Du är bra på att skriva och rapportera samt delar med dig av din tekniska kompetens och expertis.  

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst  är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Torbjörn Solver
Avdelningschef- Nätdrift
073-940 53 07

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.