Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Mätingenjör

Om arbetsplatsen

Avdelningen Marknad och Mättjänster har ett övergripande ansvar för Mälarenergi Elnät ABs kundrelationer och vi möter dagligen våra kunder i mätning, avräkning och debitering samt anslutningsärenden och externa tjänster. Vi är idag 37 personer på avdelningen som är uppdelad på Teknik och System, Mättjänster samt Marknad.

Arbetsuppgifter

I processen Mäta, Avräkna och Debitera så levererar vi mätvärden både till Elnät, Mälarenergikoncernen och externa kunder. Våra erbjudanden är bland annat insamlade mätvärden för t.ex. el, fjärrvärme, fjärrkyla och vatten. Totalt omfattar det cirka 140 000 mätpunkter. Vi är även delaktiga i ett av de största investeringsprojekten som kommer genomföras på Mälarenergi Elnät AB de närmsta åren. Nya krav kring mätvärdesinsamling driver ett utbyte av över 100 000 mätare i vårt nät. Vi är även ackrediterade att utföra kontrollmätningar på kategori 2 mätare. Vilket vi både utför åt oss själva och andra nätbolag. 

Som ackrediterat kontrollorgan ställs höga krav på oss att säkerställa att vi lever upp till myndighetens krav. I detta arbete söker vi nu en mätingenjör som kommer att vara tekniskt ansvarig inom kontrollorganet. Detta innebär att du ansvarar för att vi arbetar på rätt sätt och att de beräkningar och tekniska dokument som används är korrekta och enligt myndighetens föreskrifter.

I tjänsten kommer det även att ingå att ta rollen som revisionsansvarig för våra elmätare där du ansvarar för att revisoner utförs korrekt och i tid. Du kommer även att ansvara tekniskt för våra elmätare, både befintliga och nya. 

Arbetsuppgifterna är idag en blandning av repetitiva uppgifter samt problemlösning, utveckling och förbättringsarbete.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad elkraftsingenjör inom YH eller liknande. Svenska i tal och skrift är ett krav. Du skall ha arbetat med olika typer av system och ha god erfarenhet av Excel. Då energibranschen idag präglas av automatisering och digitalisering ser vi gärna att du har intresse av dessa områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i fält och då i elnätsbranschen. Likaså ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av förbättringsarbete.

Som mätingenjör behöver man vara stresstålig och klara av att hantera flera uppgifter samtidigt och detta med bibehållen noggrannhet och stort kundfokus. Du ska kunna se förbättringsmöjligheter, både processeffektivisering och nya innovativa lösningar, som du gärna driver i hamn. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-11-24

Kontakt

Katarina Lundquist
Enhetschef - Elnät Marknad & Mättjänster - Mättjänster Drift
021-395510

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.