Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Projektledare/Teamledare

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Elnät AB har kommande år en offensiv investeringsbudget, med utmaningar både med att föra in ny teknik, genomföra ett stort antal projekt (med stor spännvidd i komplexitet och omfattning). Energiomställningen och expansionen i nätet ställer helt nya krav på förändring och nya lösningar på nätet, här kommer du tillsammans med övriga på avdelningen ha en viktig roll. 

På avdelningen arbetar projektörer, projektledare, konstruktörer och uppdragsledare som tillsammans hjälps åt med våra utmaningar samtidigt som man självständigt ansvarar för sina åtaganden i varje projekt. Jag som ansvarig strävar efter att få alla medarbetare att utvecklas i sin roll och därmed också få verksamheten att nå sina mål. Att trivas och att arbeta med frihet under ansvar är också viktigt för att lyckas i tjänsten. 

Arbetsuppgifter

Din roll kommer att vara uppdelad 30% teamledare och resterande ha rollen som Projektledare. Som projektledare kommer du att arbeta med egna mindre projekt. Projekten du ansvarar för är framförallt nyanslutningsprojekt. Den delade rollen du har är oerhört viktig då din funktion blir att säkerställa framdriften i projekten genom tätt samarbete med flertalet parter såväl internt som externt. Samarbetet är dels med andra projektledare men även andra avdelningar så som Nätdrift och Marknad och mättjänster, för att skapa dig en övergripande bild över vad som är på gång och vad som behöver prioriteras. I övrigt ansvarar du för den operativa planeringen och uppföljningen för projektörerna. Du kommer tillexempel resurstillsätta projekten, såväl dina egna som andra projektledares projekt. En viktig del i rollen blir också att i tät dialog med ansvarig linjechef bidra i arbetet med personalutveckling. 

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot elkraft. Du har tidigare erfarenhet av att leda andra i någon form. Svenska i tal och skrift är ett krav samt B-körkort och god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet från branschen. 

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som genom tydlig kommunikation skapar förtroende såväl internt som externt. Samtidigt är du inte rädd att ställa krav. Vidare är du flexibel i ditt sätt och kan prioritera arbetsuppgifterna för att driva arbetet framåt. Du arbetar fokuserat mot målet och arbetar tills projekt, eller resultat är uppnådda. Ordning och reda är viktigt för dig och du har ett systematisk arbetssätt som gör att du har koll på såväl dina egna projekt som att du håller dig uppdaterad kring projektörernas arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-04-21

Kontakt

Per-Emil Eliasson
Enhetschef- Elnät Projektledning
072-143 67 20

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 165 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.