Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Projektör

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Elnät AB har kommande år en offensiv investeringsbudget, med utmaningar både med att föra in ny teknik, genomföra ett stort antal projekt (med stor spännvidd i komplexitet och omfattning). Energiomställningen och expansionen i nätet ställer helt nya krav på förändring och nya lösningar på nätet, här kommer du tillsammans med övriga på avdelningen ha en viktig roll. 

Enheten består idag av 7 projektörer och 8 uppdragsledare som tillsammans hjälps åt med våra utmaningar samtidigt som vi självständigt ansvarar för projektering i våra egna projekt. Jag som ansvarig för enheten strävar efter att få alla medarbetare att utvecklas i sin roll och därmed också få verksamheten att utvecklas. Att trivas och att arbeta med frihet under ansvar är också viktigt för att lyckas i tjänsten. 

Arbetsuppgifter

I rollen som projektör kommer du att ha nära samarbete med projektledare, nätplanerare, konstruktörer, beredare och uppdragsledare m.fl. för att säkerställa att projektering utförs så att investeringsprojekten når sina mål. Du ansvarar för den tekniska lösningen i projektet, vilket innefattar nätberäkningar, dimensionering av komponenter, specificera underlag till leverantörer, uppdatera vårt nätinformationssystem. Du kommer även att hantera myndighetstillstånd och ha direkt kundkontakt. Som projektör kommer du att ha alltifrån ett fåtal till ett flertal projekt igång samtidigt, beroende på storlek på projektet. Vidare kommer du att leda och delta i verksamhetsutveckling som spänner över flera avdelningar/discipliner samt delta i satsningar mot högskolor/universitet. 

Din profil

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör med inriktning mot elkraft alternativt om du har längre erfarenhet från arbete som projektör inom liknande bransch. Svenska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende såväl internt som externt och du är skicklig på att föra tydlig dialog. Samtidigt är du inte rädd att hugga i där det behövs och leverera resultat. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, noggrann och ha förmågan att arbeta systematiskt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag.

Trevlig sommar!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och  säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-23

Kontakt

Tomas Martinsson
Enhetschef Projektgenomförande
021 39 56 06

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.