Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Projektörer

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Elnät AB har kommande år en offensiv investeringsbudget, med utmaningar både med att föra in ny teknik, genomföra ett stort antal projekt (med stor spännvidd i komplexitet och omfattning). Energiomställningen och expansionen i nätet ställer helt nya krav på förändring och nya lösningar på nätet, här kommer du tillsammans med övriga på avdelningen ha en viktig roll. 

På avdelningen arbetar projektledare, uppdragsledare, konstruktörer och projektörer/beredare som tillsammans hjälps åt med våra utmaningar samtidigt som vi självständigt ansvarar för projektering och beredning i våra egna projekt. 

Arbetsuppgifter

Vi söker totalt två stycken nya medarbetare till tjänsten som projektör. Förutom projektering så kommer du även att arbeta med beredning. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra projektmedlemmar för att säkerställa att projekteringen och beredningen utförs så att investeringsprojekten når sina mål. Du kommer även ansvara för den tekniska lösningen i projektet.

Vi ser helst att du som söker antingen har en kunskapsmässig tyngd endera mot projektering och elkrafttekniska beräkningar eller mot beredningar och praktisk materialkunskap.

I din roll som projektör kommer du utföra nätberäkningar och planera utformning av nätet, dimensionering av komponenter, specificera underlag till leverantörer, uppdatera våra nätinformationssystem, kostnadskalkyler, skapa bygghandlingar för schakt- och elarbeten, ha kontakt med kommuner och myndigheter och andra intressenter. Du kommer även medverka vid större upphandlingar som tekniskt stöd vid framtagandet av förfrågningsunderlag.

I din roll som beredare kommer du utföra fältberedningar för att bereda möjligheten för att de projekterade arbetena skall kunna utföras i fält genom att upprätta avtal och överenskommelser med markägare, söka bygglov och andra erforderliga tillstånd, utföra materialberedningar mm.

Sammantaget kommer du i din roll vara involverad i alltifrån ett fåtal till ett flertal projekt samtidigt där antalet styrs av storlek och komplexitet på projekten. Vidare finns det möjlighet att leda och delta i verksamhetsutveckling som spänner över flera avdelningar/discipliner samt delta i samarbeten mot högskolor/universitet.

Din profil

Vi söker dig som är har eftergymnasial utbildning (YH alternativt högskoleingenjör) med inriktning mot elkraft. Tidigare erfarenhet av arbete som projektör eller beredare inom elnät är meriterande. 

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende såväl internt som externt och du är skicklig på att föra tydlig dialog. Samtidigt är du inte rädd att hugga i där det behövs och leverera resultat. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, noggrann och ha förmågan att arbeta systematiskt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag.

Trevlig sommar!

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-08-18

Kontakt

Per-Emil Eliasson
Enhetschef- Elnät Projektledning
072-143 67 20

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 165 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.